На 21 май 2021 г. завърши тактическото учение на Флотилия

...
На 21 май 2021 г. завърши тактическото учение на Флотилия
Коментари Харесай

Завърши тактическото учение Черно море 2021

 На 21 май 2021 година приключи тактическото обучение на Флотилия бойни и спомагателни кораби " Черно море 2021 ", оповестиха от пресслужбата на Военноморски сили. Сценарият на учението обезпечи на участниците тактическа конюнктура, изпълнена с опасности и закани, касаещи нарушение на морските връзки и свободата на корабоплаването в западната част на Черно море и националните морски пространства на Република България.

Патрулните, противоминните, осигуряващите сили и логистичните формирования в състава на флотилията сполучливо извършиха плануваните тактически дейности, поддръжки и обезпечаване в границите на присъединяване в независима интервенция по морска сигурност.

Учението способства за затвърждаване на добитите познания и умения по използване на националните стандарти за осъществяване на необятен набор от задания на море по задачата “Принос към националната сигурност в спокойно време ". Като съществени могат да се отличат интервенцията по надзор на корабоплаването, противодействието на асиметрични закани по въздух и море, демонстриране на увереност посредством развръщане, прегрупиране, осъществяване на бойни стрелби, противоподводни и подривни бойни извършения в зоната на морската интервенция.

 Учението сложи и акцент на бойните дейности против въздушен съперник. По време на плануваните сериали се отработиха дейностите по ранно разкриване, идентифициране и реагиране на разнообразни по естество закани от въздуха с потребление на действително и условно обозначени цели.

Както при всяко тактическо обучение следват анализ, разбор и добиване на поучения от практиката. Предварителните усещания на групата за анализ и разбор в Ръководството на учението недвусмислено сочат към извода за достигнато положително равнище на подготовка и сполучливо осъществяване на поставените задания.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР