На 21 и 22 май президентът Румен Радев ще бъде

...
На 21 и 22 май президентът Румен Радев ще бъде
Коментари Харесай

Радев разговаря с Путин във вторник в Сочи


На 21 и 22 май президентът Румен Радев ще бъде на работно посещаване в Руската федерация.

В рамките на визитата си българският държавен глава ще организира среща със своя съветски сътрудник президента Владимир Путин, с министър-председателя Дмитрий Медведев и ще взе участие в отбелязването на Дните на българската просвета в Москва. По време на визитата си в Русия българският президент ще бъде придружаван от своята брачна половинка.

Сред тематиките за диалог, по време на срещите на президента, се чака да бъдат вероятностите за развиване на двустранните връзки сред България и Русия в сферите на стопанската система, енергетиката, образованието и културата, както и настоящи въпроси на интернационалната сигурност.

На 21 май в Москва президентът Радев ще беседва с министър-председателя на Руската федерация Дмитрий Медведев.

По-късно денем в Большой спектакъл президентът ще участва на оперната режисура „ Зигфрид “ от Рихард Вагнер на Софийската опера и балет.

В постройката на българското посолство в съветската столица Румен Радев ще беседва с видни български и съветски културни дейци и общественици.

На 22 май в Сочи българският държавен глава ще се срещне със своя съветски сътрудник Владимир Путин. Двамата президенти ще проведат среща, след което ще управляват пленарните диалози на двете публични делегации.

Румен Радев и Владимир Путин ще създадат взаимни изказвания за представителите на медиите.

В формалната делегация на българския държавен глава вземат участие съпредседателят на „ Групата за другарство България - Русия “ в Народното събрание Красимир Велчев, ръководителят на Комисията по икономическа политика и туризъм в българския парламент Петър Кънев, представители на локалната власт, учени, общественици и културни дейци. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР