На 21 декември 2020 год. 36-годишният подсъдим подписал и подал

...
На 21 декември 2020 год. 36-годишният подсъдим подписал и подал
Коментари Харесай

Варненец с отнета шофьорска книжка отнесе глоба, излъгал в КАТ, че е открадната

На 21 декември 2020 год. 36-годишният обвиняем подписал и подал декларация пред чиновник на Сектор ”Пътна полиция ” при Министерство на вътрешните работи - Варна, в която заявявал, че свидетелството му за ръководство на МПС е изгубено. Декларацията била подадена за посредством бърза услуга да му бъде издадено ново удостоверение.

В реалност шофьорската брошура на мъжа била отнета, заради осъществено преди този момент в Германия нарушаване на немското законодателство за придвижване по пътищата. След известно време, заради незнайното местоположение на българския лидер, способените непознатите управляващи изпратили истинската шофьорска брошура до Сектор ”Пътна полиция ” на Министерство на вътрешните работи.

За доказаната лъжа в писмена декларация, Варненският областен съд призна за отговорен 36-год. обвиняем в осъществяването на документно закононарушение по член 313, ал.1 от Наказателен кодекс. По импортирано от прокуратурата разпореждане, с предложение за освобождение от наказателна отговорност, му бе наложено административно наказване – санкция в размер на 1000 лева Разноските по делото също се разпореждат на подсъдимия.

Решението на Районния съд предстои на обжалване в 15-дневен период.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР