На 21 април председателят на Комисията по разузнаване към Сената

...
На 21 април председателят на Комисията по разузнаване към Сената
Коментари Харесай

Високотехнологичните оръжия от САЩ разпиляват армията на Путин в Украйна - унищожени са 87% от руски сухопътни сили в началото на войната, 67% от руските танкове и 32% от руските БТР-и

На 21 април ръководителят на Комисията по разузнаване към Сената на Съединени американски щати сенатор Марк Уорнър заяви, че американските военни помощи за Украйна, в това число ракети с огромен обхват на деяние ATACMS, ще бъдат превозени до Украйна " до края на седмицата ", в случай че Сенатът одобри законопроекта за спомагателните бюджетни заеми на 23 април и президентът на Съединени американски щати Джо Байдън го подпише до 24 април. Това се показва в дневния разбор на Института за проучване на войната (ISW).
 
 Балистични ракети, ракетен комплакс ATACMS Балистични ракети, ракетен комплакс ATACMS Източник: US Army
В изявление за CBS News на 21 април Уорнър съобщи, че президентската администрация на Съединени американски щати е била подготвена да даде на Украйна ракети с огромен обхват на деяние ATACMS, както е посочено в законопроекта, през последните няколко месеца. Уорнър акцентира на огромното влияние на бойното поле, което украинските сили са постигнали благодарение на предоставената от Съединени американски щати военна помощ, заявявайки, че украинските сили са съумели да унищожат " 87% от съществуващите до тогава съветски сухопътни сили " (потенциално по отношение на професионалните сили на Русия преди пълномащабната инвазия), 67% от съветските танкове и 32% от съветските бронетранспортьори (БТР) за последните две години с по-малко от 3% от бюджета за защита на Съединени американски щати и военна помощ от Съединени американски щати и Европа.
 
 Унищожена съветска техника Унищожена съветска техника Източник: Telegram
На 21 април украинският президент Володимир Зеленски съобщи, че бързото даване на американска военна помощ на Украйна може да разреши на украинските сили да стабилизират фронтовата линия и да поемат самодейността. По време на изявление за NBC News Зеленски съобщи, че американската военна поддръжка дава на Украйна късмет за победа, само че предизвести, че напредъкът на украинското полесражение ще зависи от това какъв брой бързо военната помощ ще дойде на фронтовата линия. Зеленски означи, че забавянето на доставките на военна помощ към този момент е асъдействало за загубите на украинска техника и личен състав в " няколко посоки ". Зеленски съобщи, че украинските военни чакат най-много доставките на системи за противовъздушна защита и оръжия с огромен обхват, защото сега украинските сили не разполагат със обилни благоприятни условия за отдалечен обхват на деяние, които да предотвратят украинските жертви на фронтовата линия.
 
 Володимир Зеленски Володимир Зеленски Източник: Прессекретариат на Президента на Украйна
ISW продължава да прави оценка, че украинските сили могат да претърпят спомагателни неуспехи през идващите седмици, до момента в който чакат американската помощ за сигурност, която ще разреши на Украйна да стабилизира фронта, само че евентуално ще съумеят да притъпят настоящето съветско нахлуване, в случай че се одобри, че обновената американска помощ дойде бързо. Руските сили евентуално ще засилят настоящите настъпателни интервенции и ракетните и безпилотните удари през идващите седмици, с цел да се възползват от затварящия се прозорец на украинските материални ограничавания.
 
На 21 април украинските сили удариха и повредиха кораба за поддръжка на подводници " Коммуна " на съветския Черноморски флот (ЧФ) - най-старият настоящ боен транспортен съд в света - в окупирания Севастопол, Крим. Геолокационни фрагменти, оповестени на 21 април, демонстрират пожар и димящ шлейф в Севастополския залив, а съветски източници настояват, че съветската противовъздушна защита е прихванала украинска противокорабна ракета в региона.
Говорителят на украинските военноморски сили капитан трети сан Дмитрий Плетенук удостовери, че украински удар е развалил " Коммуна " и че въпреки украинските сили към момента да обясняват степента на повредите, " Коммуна " очевидно не е в положение да действа.
 
 Руският транспортен съд Руският транспортен съд " Комуна " Източник: Yandex
Санкционираният от Съединени американски щати прокремълски молдовски политик Илан Шор сътвори на 21 април новия проруски изборен блок " Молдовска победа ", който възнамерява да издигне собствен претендент на президентските избори в Молдова на 20 октомври. На 21 април Шор управлява среща на молдовски опозиционни политици в Москва и разгласи, че партията на Шор, партията " Възраждане ", партията " Шанс ", партията " Алтернативни сили за Електоралният блок " Победа " евентуално ще разреши на Кремъл да се концентрира върху единно политическо изпитание в Молдова, вместо да поддържа връзки с голям брой проруски молдовски артисти и партии, както правеше в последно време.
 
Руските и китайските военноморски сили подписаха меморандум за съгласие и съдействие на 21 април на фона на неотдавнашните известия за засилена поддръжка от страна на Китай за войната на Русия в Украйна. Кремъл блокира достъпа до уеб страницата на френската неправителствена организация " Репортери без граници " (RSF), като по този метод лиши руснаците от достъп до самостоятелни оценки на свободата на словото и печата в Русия.
 
 Кремълска агитация Кремълска агитация Източник: Telegram
Независимата съветска неправителствена организация " Роскомсвобода " заяви на 21 април, че уебсайтът на " Репортери без граници " е блокиран в Русия дружно с други запаси, които разгласяват информация за войната на Русия в Украйна. " Роскомсвобода " означи, че в формалния съветски указател на блокираните уеб сайтове не е посочена виновната федерална организация или формалната причина за блокирането на " Репортери без граници ", и реши, че евентуалната виновна страна е Главната прокуратура на Русия.спасение на Молдова " и партията " Виктория " ще образуват изборния блок " Победа ".
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР