Върховният съд на Панама постанови, че фаворитът Хосе Раул Мулино

...
Върховният съд на Панама постанови, че фаворитът Хосе Раул Мулино
Коментари Харесай

Съдът в Панама реши, че водещият кандидат Мулино може да остане в президентската надпревара

Върховният съд на Панама постанови, че любимецът Хосе Раул Мулино има право да взе участие в президентските избори в централноамериканската страна.

Решението от петък пристигна единствено два дни преди гласуването и поставя завършек на несигурността, надвиснала над акцията на Мулино, откогато той размени някогашния президент Рикардо Мартинели като претендент за дясната партия Realizando Metas (Реализиране на целите).

Мулино беше вице-партньор на Мартинели, само че стигна до върха на листата, откакто Мартинели загуби обжалването си за анулация на присъдата му за пране на пари, която планува присъда от 11 години затвор.

Избирателният арбитражен съд на Панама през март забрани на Мартинели да взе участие в изборите, цитирайки наредба в конституцията, която не разрешава на всеки, наказан на пет или повече години, да заема изборна служба.

Тогава трибуналът разреши на Мулино, юрист, който преди този момент е служил в администрацията на Мартинели, да се кандидатира за избори, макар че не извършва зак...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР