Полицията разтури пропалестински студентски лагер днес и в Нюйоркския университет

...
Полицията разтури пропалестински студентски лагер днес и в Нюйоркския университет
Коментари Харесай

Полицията разтури пропалестински студентски лагер в Нюйоркския университет

Полицията разтури пропалестински студентски лагер през днешния ден и в Нюйоркския университет по молба на управлението на висшето образователно заведение, съобщи Асошиейтед прес, представена от Българска телеграфна агенция.

Студентските митинги в академични кампуси в Съединени американски щати в взаимност с палестинците не престават към този момент седмици. При размириците до момента в цялата страна са осъществени над 2200 ареста, отбелязва АП.

Полицията е разтурила и протестен палатков лагер в нюйоркския университет " Ню Скул " (The New School University).  Заместник-комисарят по оперативната част Каз Дотри написа в обществената платформа " Екс ", че от " Ню Скул " " са помолили полицията за подпомагане за почистване на противозаконния лагер навътре в централната постройка на университета и на територията на общежитието.

На видеозапис, публикуван от Дотри, се вижда по какъв начин десетки служители на реда с шлемове се струпват пред постройката на университета на Пето авеню. За момента не са изнесени детайлности за арести както в " Ню Скул ", по този начин и в Нюйоркския университет, разяснява АП, като напомня, че по-рано тази седмица над 100 души бяха арестувани при полицейска акция в Колумбийския университет.

Там служител на реда е създал инцидентен изстрел в постройката " Хамилтън Хол "  във вторник, оповестиха управляващите. Вчера полицията разгласи, че при случая няма ранени. Полицаят се е опитвал да включи фенерчето, което е държал в ръце дружно с револвера си, и инцидентно е натиснал спусъка. Изстреляният патрон е уцелил рамка на стената, разказва случилото се АП.

В непосредствена непосредственост е имало негови сътрудници, само че не и студенти, разясняват от полицията. Камера на каска демонстрира по кое време се стреля с револвера, само че окръжният прокурор още веднъж преглежда записа, което е общоприета процедура, прецизира Асошиейтед прес.

Агенцията е записала минимум 56 ареста в 43 висши образователни заведения в Съединени американски щати от 18 април. Данните са от кореспонденти на АП и от публични изказвания на университетските управляващи и на полицията.

Рано през вчерашния ден сутринта полицаи нахлуха в палатковия лагер в кампуса на Калифорнийския университет в Лос Анджелис, където по последни данни са били арестувани минимум двеста протестиращи, откакто стотици са отказали да изоставен лагера и тук-там са образували живи вериги. 
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР