На 21.08.2022 година в 20.21 часа на официалния имейл на

...
На 21.08.2022 година в 20.21 часа на официалния имейл на
Коментари Харесай

Към анонимна „доброжелателност” прилагаме цялата сила на закона

На 21.08.2022 година в 20.21 часа на формалния имейл на Политическа партия „ Български напредък ” е получено писмо от неизвестен „ благодетел “, който слага безусловен период за осъществяване на претенции с искрено рекетьорски звук.

Това споделя в профила си във " Facebook " водачът на " Български напредък " Стефан Янев.

Той изяснява, че „ Български напредък ” уведомява „ доброжелателя ”, че писмото му ще бъде изпратено до всички държавни институции и органи – Прокуратура на Република България, ДАНС и Министерство на вътрешните работи, с цел да извършат следствие и определяне на неговата идентичност.

" Ние от Политическа партия “Български напредък ” считаме, че към сходни опити за „ доброжелателност ” следва да бъде приложена цялата мощ на закона. Категорично заявяваме, че Политическа партия „ Български напредък ” е партия, която не може и няма да бъде изнудвана, сплашвана, шантажирана или манипулирана! "   - акцентира Стефан Янев, като ползва и копие от изпратеното писмо.

В него анонимният " благодетел " се показва по следния метод: " Пише Ви един Ваш откровен последовател, който Ви симпатизира през цялото време, след оповестяването на плана " Български напредък ". Присъствах на учредителното заседание на партията, събирах подписи и заявления за регистрацията и до оня ден - сигурен Ваш гласоподавател. На път сте обаче да ме загубите! "

След това анонимният симпатизант изяснява повода - една от партиите в обединението, с която " Български напредък " се явява на изборите, е партия " Свобода " на някогашния народен представител от " Атака " Павел Чернев.

" Днес групировката е ръководена от Владимир Симеонов - непосредствен негов другар и сподвижник " - прецизира анонимният симпатизант и откакто се обръща с въпрос към Стефан Янев: " Какво знаете за него? " дава отговор самичък на въпроса, като информацията, която му споделя, поддържа с линкове към разнообразни медийни изявления.

" През 2013 година Владимир Симеонов е един от учредителите на организацията " Православна зора ". Тази организация е в извънредно близки връзки с паравоенни формирования от Съседна Сърбия, видно от приложените фотоси на нейния водач Живко Иванов, на които той театралничи дружно с Братислав Живкович от т.нар.  " Четнички покрет " и други незаконни организации в Сърбия, които са главен дестабилизиращ фактор в Косово, а също по този начин през 2014 година интензивно са взели участие в бойните дейности в Източна Украйна, както и при анексирането на Крим " - написа анонимният " благодетел ".

След това продължава: " Считам, че е удачно и да знаете, че водачът на организацията " Православна зора " - Живко Иванов е човек с извънредно богато престъпно досие, съден за наркотрафик в Испания и задържан у нас за помагачество на магистрални бандити ".

Накрая анонимният симпатизант на Стефан Янев приключва заплашително:

" Уважаеми другари от " Български напредък " в светлината на всичко изнесено, Ви поучавам най-чистосърдечно (И Въдворяване и изселване (отделение в МВР-ДС) МОЛЯ ДА ПРИЕМЕТЕ ДУМИТЕ МИ НАПЪЛНО СЕРИОЗНО) да се разграничите от партия " Свобода " и да я отстраните от обединението за изборите! За тази цел не е нужно да споделяте претекстове или да се оправдавате обществено, в случай че не Ви питат. Просто го направете и ще забравим за случая! Ако обаче не го извършите, ще се постарая тази информация (и друга) да стигне до всички български медии и освен! "

 

 
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР