На 21.07.21 г. участвахме на среща, проведена в Министерство на

...
На 21.07.21 г. участвахме на среща, проведена в Министерство на
Коментари Харесай

Медиците от Пирогов прекратяват протестите

На 21.07.21 година участвахме на среща, извършена в Министерство на здравеопазването сред управлението на Министерство на здравеопазването, БЛС и началници на клиники в УМБАЛСМ ”Н.И. Пирогов ”.

Това написа в публично известие от синдикалните организации към УМБАЛСМ " Пирогов ". Публикуваме позицията без редакторска интервенция:

" Страните, след диспути, стигнаха до изводите: 

1. Изказват страдание и двете страни за разменените нелицеприятни реплики, които доведоха до това напрежение.

2. Установените административни нарушавания от НЗОК ще бъдат разгледани от способените органи.

3. Ръководството на Министерство на здравеопазването има доверие и продължава да има доверие към лекарите и целия медицински личен състав на УМБАЛСМ ”Пирогов ”.

4. Страните се сплотиха към обстоятелството,че е нужна здравна промяна,  с която да се понижи опцията в бъдеще да има такива недоразумения. 

След изказаните мнения сред страните, взели присъединяване в дебатите Синдикатите към болничното заведение считат, че животът и здравето на пациентите са най-важни и по тази причина е несвоевременно присъединяване в протестни дейности ". 

От управлението на болничното заведение също изпратиха известие до медиите, което гласи: " След състояла се среща, проведена от Българския лекарски съюз на 21.07.21 година сред Министерство на здравеопазването, началници на комплекси в „ Пирогов ” и синдикати от болничното заведение, Д-р Иван Маджаров, ръководството на УМБАЛСМ " Пирогов ” ЕАД взе решение за прекратяване на протестните дейности ".

Междувременно стана ясно, че някогашният шеф на " Пирогов " проф. Асен Балтов е признат по неотложност в незабавната болница.

Той е под интензивно наблюдаване. Получил е тежка хипертонична рецесия, поради продължителния стрес в последните дни. Снощи проф. Балтов се почувствал зле.

Тежкото му положение може да се дължи на големия стрес около промяната му като директор на " Пирогов ". Състоянието му към този момент е нормализирано.

Вчера бе последният работен ден на Балтов като шеф на болничното заведение.

В " Пирогов " започнаха инспекции и обвинявания за злоупотреби. Преди дни управлението на болничното заведение бе заменено от здравния министър Стойчо Кацаров без да бъде известен проф. Балтов. От седмица медиците от " Пирогов " стачкуват в отбрана на шефа си.

" Горд съм че постигнахме толкоз доста за толкоз малко ", написа той на сбогуване с сътрудниците си.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР