На 21.06.2022г. в залата на РУО - Враца се проведе

...
На 21.06.2022г. в залата на РУО - Враца се проведе
Коментари Харесай

Проведоха кръгла маса в РУО-Враца /снимки/

На 21.06.2022г. в залата на РУО - Враца се организира кръгла маса на тематика „ Разчупване на бариерите – мост за взаимоотношения сред институции, работодатели и младежи със специфични потребности “.
Кръглата маса беше част от районната конференция „ От учебно заведение към самостоятелен живот “ във връзка 15 години от основаването на РЦПППО - Враца.
Участие в кръглата маса взеха представители на РУО - Враца, РЦПППО - Враца, Бюро по труда - Враца, Дирекция Социално подкрепяне - Враца, Регионална библиотека "Христо Ботев " - Враца, доктор Петър Стайков - началник на неправителствена организация „ Център за поддръжка обществената интеграция – Приоритети “, към която е основано бюро по труда за зрително затруднени, Социално дружество Творилница „ Добрини “ - с. Челопек и съдружие "Книгини ", родители, младежи със специфични потребности, осъществили се или търсещи работа.
По време на събитието се дискутираха проблемите и провокациите, които срещат младежите по пътя си след довеждане докрай на учебно заведение, опциите, които оферират институциите както за младежите, търсещи работа и поддръжка, по този начин и за работодателите. Споделени бяха положителни практики за сполучливо осъществяване на пазара на труда, както и отрицателният опит на някои от участниците. Представена беше и ролята на общественото предприемачество в наемането на хора с разнообразни благоприятни условия.
Участниците се разделиха с заричане и вяра за съдействие и бъдещи взаимни действия.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР