На 20 юни, четвъртък, в 18:30 часа пред Президентството отваря

...
На 20 юни, четвъртък, в 18:30 часа пред Президентството отваря
Коментари Харесай

Къмпинг пред Президентството - в защита на Черноморието

На 20 юни, четвъртък, в 18:30 часа пред Президентството отваря порти по-специален къмпинг. Става въпрос за къмпинг, с който ще се стачкува против новия Закон за устройството на черноморското крайбрежие (ЗУЧК) и ще се желае от президента да му наложи несъгласие.
" Нашите стандарти са по-високи от тези на българския законотворец. Ние съблюдаваме конституцията на България и опазването на природата и чистотата са условия, на които държим без компромис. Спрете рисковата агитация против нас ", се споделя в обявлението за митинга.
Днес, 17 юни, в 11:00 часа, представители на гражданската група " Бетономорие " внасят при президента ценностните си претенции по повод за Закона и Черноморието, за прекъсване на обезобразяването и презастрояването на крайбрежието и отбрана на конституционните цивилен права. Заедно с тях организациите обосновават настояването си за несъгласие със следните проблеми на гласувания законопроект и упорстват за среща с президента.
1. Законопроектът нарушава конституционните отговорности на страната да обезпечи поддържането и разнообразието на живата природа, допускайки увреждането на дюните с най-голяма повърхност - зараждащите се дюни, които неразбираемо са изключени от регламента.
2. Законопроектът лимитира правото на жителите на свободно напредване, като на процедура не разрешава палатките, кемперите и караваните на личното им българско черноморско крайбрежие.
3. Законопроектът лимитира правото на физическите лица по черноморското крайбрежие да ръководят земите, горите или урбанизираните си парцели, единствено след нова неразбираема категоризация.
4. Законопроектът нарушава главния парламентарен принцип на правовата страна, създавайки условия централните и локални управляващи, по свое убеждение и без ясни правила, да санкционират туристи и притежатели.
5. Законопроектът на процедура не основава устойчива регулация против увреждането и замърсяването, а по неприемлив класов принцип, авансово уличава къмпинг–културата като единствен извършител на законността по Черноморието.
Реакции във Фейсбук
" Забрани без конкуренция, забрани, които няма да запазят Черноморието, а ще го доунищожат, разрешавайки градежи върху сякаш инцидентно пропуснат тип дюни.
Целта им в действителност е да ни затворят устите, с цел да могат да продължат с бетонирането.
Ако не ги спрем в този момент, ще съсипят цялата концепция на идеята ни. Ще бъдем принудени да къмпингуваме в дребното останали мизерни къмпинги, наподобяващи на фон за боен филм. Не можем да допуснем това.
Как бих могъл да обясня на децата си някой ден, че не можем да вършим това което обичаме, тъй като съм останал безразличен? Няма по какъв начин, знам, че няма да ми се наложи. "
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР