На 20-тия ден от руската инвазия големият въпрос е един:

...
На 20-тия ден от руската инвазия големият въпрос е един:
Коментари Харесай

На живо: Военният министър на САЩ изненадващо идва в България

На 20-тия ден от съветската инвазия огромният въпрос е един: ще поддържа ли Китай офанзивата на Владимир Путин, която от ден на ден затъва и боксува в мартенската тиня на Украйна? За момента сигналите са разнопосочни - на думи Пекин твърди, че е за прекъсване на огъня и спокойно споразумяване на рецесията със опазване на териториалната целокупност на Украйна и ценене на съветските опасения на тематика " национална сигурност ". Според Вашингтон обаче китайските управляващи към този момент са показали подготвеност да поддържат Кремъл и военно-технически.

А съветската инвазия не е като да няма потребност от поддръжка. Според последния разследващ брифинг на Пентагона силите на Москва не са показали сериозен прогрес от към седмица, а въздушното пространство над бойното поле продължава да е " оспорвано ", макар че на доктрина съветската бойна авиация би трябвало да е в пъти по-многочислена и софтуерно превъзхождаща военно-въздушните сили на Киев. Путин е хвърлил в офанзивата 100% от своите авансово готови сили, обобщават щатските военни.

Добрата вест от през вчерашния ден е, че първият ескорт от към 160 автомобила с цивилни най-сетне съумя да напусне гладко тежко обсадения Мариупол. Днес се чака да продължат и мирните договаряния, които през вчерашния ден се организираха по видеовръзка, само че бяха прекратени " по механически аргументи ".
" Капитал " следи онлайн развиването на рецесията: Тук може да наблюдавате основните събития от хода на войната за:,,,,,, Реклама 15 март00:15Русия не разрешава износа на захар и пшеница
Министър-председателя на Русия Михаил Мишустин е подписал предписание, с което се не разрешава експортът на бяла и нерафинирана захар до 31 август за прилежащите страни от Евразийския стопански съюз. До 30 юни се стопира и износът на пшеница, ръж, ечемик и царевица.
00:10Зеленски желае Народното събрание да удължи военното състояние
Президентът на Украйна е внесъл в Народното събрание проектозакон, с който желае удължение на военното състояние в страната с още 30 дни считано от 24 март. Действащото сега военно състояние бе въведено на 24 февруари, часове откакто Русия стартира пълномащабна инвазия от няколко посоки.
00:00Военният министър на Съединени американски щати изненадващо идва в България
Военният министър на Съединени американски щати Лойд Остин е добавил България към европейската си обиколка тази седмица, отдадена на войната в Украйна и поддръжката за съюзническите страни в НАТО. Първоначално той ще бъде в Брюксел във вторник, след което ще отпътува за Словакия.

След това Остин ще пристигна у нас, където, съгласно Пентагона, " ще се срещне с цивилни и военни водачи ". Не се дават повече детайлности за задачата на визитата, само че най-вероятно ще стане дума за прословутата българска " натовска " бойна група, за възможна военно-техническа помощ, която може да осигурим за Украйна и за модернизацията на армията ни в подтекста на възходящите закани край нашите граници.
Реклама Още текстове, свързани с войната в Украйна: Етикети Персонализация
Ако обявата Ви е харесала, можете да последвате тематиката или създателя. Статиите можете да откриете в секцията Моите публикации
Автор Капитал
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР