На 20 май турските власти ще започнат да пропускат свободно

...
На 20 май турските власти ще започнат да пропускат свободно
Коментари Харесай

Турция ще пуска българи за лечение от 20 май

На 20 май турските управляващи ще стартират да пропущат свободно всички български жители, нуждаещи се от лекуване в турски лечебни заведения. Те имат право на двама придружители, които няма да бъдат поставяни под 14-дневна карантина, оповестява българското външно министерство.

Досега хората, които се лекуваха в Турция, бяха пускани през границата с самостоятелно искане за позволение по дипломатически път.

Пациенти в Турция ще бъдат одобрявани в региона на ортопедията и травматологията, общата хирургия, сърдечносъдовата хирургия, хирургическата онкология, здравната онкология, лъчевата онкология, неврохирургията и трансплантацията на органи и трансплантацията на костен мозък.

Гражданите, които се нуждаят от лекуване, ще бъдат допускани по въздух през летищата в Истанбул и Анкара. По суша те ще могат да влизат от България от “Капитан Андреево “ и през Грузия – Граничен контролно-пропусквателен пункт “Сарп “.

При влизане в Турция на граничните пунктове на пациентите и техните придружители ще се правят PCR проби за Covid-19 против възнаграждение или ще се вземат проби за PCR тест.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР