На 20 март православната църква почита паметта на Св. мъченица

...
На 20 март православната църква почита паметта на Св. мъченица
Коментари Харесай

Днес празнуват най-светлите имена

На 20 март православната черква уважава паметта на Св. мъченица Фотина.

Св. Фотина е същата онази самарянка, която съгласно Евангелието говорила с Христа при Иакововия извор. По това време самаряните живеели на север от Иудея в палестинската линия от Средиземно море до река Йордан. Самаряните не са израилтяни, а примес сред асирийски преселници и завареното от тях немногочислено израилско население. Те признавали единствено Моисеевото петокнижие, без останалата част от Стария Завет. Но защото асирийците били идолопоклонници, то и самаряните прекалено много извращавали вярата. Затова била и огромна враждата им с иудеите, които се стараели ревниво да пазят чистотата на своята религия.

Имен ден честват: Светла, Светлозара, Светлозар Светла е славянско име, което значи светла.

Значение на буквите в името:

С - предпочитание за мощна позиция и финансова сигурност, здрав разсъдък, нервност, податливост към командване, от време на време колебливост.

В- лекост в връзката, опция за бързо определяне на контакт, действително разбиране на действителността, единение с природата, креативна персона.

Е - предпочитание за себеизразяване, нужда за съвместен продан на хрумвания, наклонност да посредничи в конфликтни обстановки, просветление, интуитивно схващане на тайните на света, от време на време – прекомерна словоохотливост.

Т - креативна персона, сензитивен темперамент, вътрешен глас, блян към непрестанно търсене на истината, признакът на кръста припомня за преходността на живота и по тази причина не отсрочват нещата, които могат да се свършат в този момент.

Л - рафинирано схващане за хубост, изключителни художествени и артистични качества, предпочитание да се споделят знанията и възприятията с колегата, предизвестие за недопустимостта на бързо прахосан живот и нужда да се откри същинската цел в живота.

А - знак на началото, силата и желанието да започнеш нещо и да го осъществиш, предпочитание за нравствен и физически комфорт.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР