На 20 март настъпва истинската Нова година. Има нещо противоречиво

...
На 20 март настъпва истинската Нова година. Има нещо противоречиво
Коментари Харесай

На 20 март настъпва истинската Нова година

На 20 март настава същинската Нова година. Има нещо спорно в това, че Нова година се случва а в разгара на зимата, не мислите ли? В края на краищата, това е времето, в което мечките към момента са в хибернация. Това кара човек да се чуди по кое време ще настъпи същинската Нова година? Природата към момента почива на 1 януари, тъй че за какво чакаме да се усещаме изцяло заредени с сила за задачите си? Всъщност има по-добро време от годината за празнуване на началото на нещо ново и то следва напълно скоро.

Въпреки че новата година механически стартира на 1 януари,

има дълга история за какво тази дата е просто повърхностна, а не основана на цикличната сила на естествения свят.
Ето всичко, което би трябвало да знаете за това за какво има доста по-добро време за празнуване на Нова година съгласно астрологията:
Датата, на която се чества Нова година, зависи от това къде се намирате и с каква просвета сте свързани. Например Лунната Нова година постоянно се организира някъде сред 21 януари и 20 февруари, а Персийската Нова година се организира на датата на пролетното равноденствие, което постоянно е 20 март. Има няколко разнообразни аргументи за това – както религиозни, по този начин и аграрни, и астрологични. По-голямата част от света чества настъпването на новата година на 1 януари, защото това е датата, открита от 365-дневния григориански календар.
Вярвате или не, празнуването на Нова година на 1 януари е ненапълно скорошно развиване. В американските колонии и Англия практиката стартира публично през 1752 година, съгласно TIME. Преди това датата била 25 март, на празникът Благовещение. Тогава християнският и католическият свят чества въплъщението на Исус Христос в утробата на Мария.

Ако имате проблеми с осъществяването на новогодишните си обещания,

позволете да ви предложим опцията да започнете на чисто от 20 март в 05:06 часа българско време, тъй като това е моментът, в който настава пролетното равноденствие, а с него и астрологичната нова година. Тя идва с първия знак от зодиака, Овен, и навлизането на Слънцето в него.
Всъщност в продължение на хиляди години Нова година се е чествала при започване на пролетта – факт, който не е пропуснат за спиритуалистите и астролозите. Ако следвате цикличните преходи на зодиакалното колело, новата година постоянно стартира, когато слънцето влезе в Овен, което се оказва и моментът на пролетното равноденствие.

Символиката на пролетта е доста по-съвместима с концепцията за започване на чисто и гонене на нови цели. В края на краищата пролетта е времето, когато ледът на зимата се стопява, обновявайки естествения свят и карайки новите семена да покълнат, и в последна сметка да разцъфнат. Пролетта е, когато мечките най-сетне се разсънват от зимен сън с нов апетит, когато злокобната тишина на зимата се заменя с мелодична птича ария.

Също по този начин е значимо да се означи, че Овен – първият знак в зодиакалното колело – се свързва с деяние, посока, одобряване и мотивация. През сезона на Овен се усещаме заредени с сила и отворени към нещо ново, подготвени да следваме желанията си, като че ли животът ни зависи от това. И защото естественият свят е спал през цялата зима, животът в действителност зависи от нашето придвижване напред напролет.

 

Източник: Edna.bg

Oще вести четете в категория Свят
За още настоящи вести: Последвайте ни в Google News

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР