На 20 февруари от 21ч. БНТ1 ще излъчи тв премиера

...
На 20 февруари от 21ч. БНТ1 ще излъчи тв премиера
Коментари Харесай

Филмът Бащата с тв премиера

На 20 февруари от 21ч. БНТ1 ще излъчи тв премиера на кино лентата Бащата в неделната поредност БГ киновечер. Филмът печели доста фестивални награди, измежду които Кристален глобус за най-хубав филм от кинофестивала Карлови Вари.

Журито на фестивала Златна роза го отличава за най-хубав филм, най-хубав сюжет и най-хубава мъжка роля, споделена сред Иван Бърнев и Иван Савов. Филмът печели огромната премия на фестивала в Тирана, премията за постановка и премията на публиката в Сахалин, Русия, както и премията за най-хубав филм, премията на младежкото жури и на рецензията на филмовия фестивал в Арас, Франция.

През 2020 година е определен да бъде българското предложение за чуждоезичен филм на премиите Оскар. Режисьори на Бащата са Кристина Грозева и Петър Вълчанов. В функциите феновете ще видят Иван Бърнев, Иван Савов, Таня Шахова и Маргита Гошева.

В центъра на историята стои едно телефонно позвъняване от Отвъдното, което кара опечаления вдовец и художник-дисидент Васил да потърси помощта на известен екстрасенс с вярата да откри контакт с наскоро умрялата си брачна половинка Валя.
създател: СЛАВА
...
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР