На 20 февруари (неделя) от 17:00 часа в Дома на

...
На 20 февруари (неделя) от 17:00 часа в Дома на
Коментари Харесай

Филмът „Екатерина“ с премиера на голям екран в Дома на киното

На 20 февруари (неделя) от 17:00 часа в Дома на киното в границите на фестивала „ Златен Ритон”, филмът „ Екатерина “ ще бъде показан на необятен екран. Филмът е копродукция на публичната телевизия и е отдаден на живота и активността на забележителната българка Екатерина Каравелова.

Дебютният документален филм на режисьорката Бояна Топчийска е основан в чест на 160-тата годишнина от рождението на популярната Екатерина Каравелова. Сценарист на кино лентата е Юрий Дачев, оператор е Георги Гвоздев, а композитор - Александър Костов. В функциите на Екатерина феновете ще видят Божидара Цекова, Елица Костова, Ива Николова, а в ролята на Петко Каравелов влиза Адриан Филипов.

Продуцент на кино лентата е Павел Павлов – „ Фул Муун Улф “ ЕООД в копродукция с Българската национална телевизия, „ Джули Марули “ ЕООД и е с поддръжката на ИА НФЦ. Продукцията е със надписи за хора с повреден слух.

Българската национална телевизия е най-големият продуцент на телевизионно кино, а филмът „ Екатерина “ е част от филмопроизводство на публичната телевизия.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР