На 2 август 2022г., вторник, от 10.00ч. ще се състои

...
На 2 август 2022г., вторник, от 10.00ч. ще се състои
Коментари Харесай

Джамбазки със слово за Илинден в Пловдив


На 2 август 2022г., вторник, от 10.00ч. ще се състои общоградско честване във връзка 119 години от експлоадирането на Илинденско-Преображенското въстание и тържествено удостояване на героите, починали в Илинденско – Преображенското въстание от 2 август 1903 година.

Мястото на церемонията е паметника на българите от източна и западна Тракия и Беломорска Македония, починали в национално-освободителните битки и войните за България ( среща се в регион „ Южен “, до старите хали).

В честването, включващо тържествено слово и полагане на венци и цветя ще вземат участие боен духов оркестър, представително формирование от  гарнизон – Пловдив – почетна рота и венценосци и комитет „ Родолюбие “. Водещ ще е  Златко Павлов.

Тържественото слово ще бъде произнесено от Ангел Джамбазки – български представител в Европейския парламент, определен от листата на Вътрешна македонска революционна организация, член на групата на „ Европейските консерватори и реформисти “ и съпредседател на Вътрешна македонска революционна организация.
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР