На 2-5 юни 2022 г. във Вашингтон се проведе 68-ата

...
На 2-5 юни 2022 г. във Вашингтон се проведе 68-ата
Коментари Харесай

Проф. Андрей Фурсов: Страхът от Китай

На 2-5 юни 2022 година във Вашингтон се организира 68-ата среща на Билдербергския клуб. Често демонизираме Билдербергския клуб като съвсем главното тяло на международното държавно управление. Всъщност международно държавно управление няма. Има група от ползи, които частично съответстват, частично не. И още през зората му през 70-80-те години Билдербергският клуб не беше нито единственият, нито най-могъщият клуб на Запад.

Билдербергският клуб сигурно резервира въздействието си, само че е по-скоро витрина на влиятелни артикули и средство за довеждане на дневния ред до масите. И такава топка, която се хвърля, с цел да се види каква ще е реакцията. Е, и, несъмнено, това е булката. Тук гледат тези, които би трябвало или не би трябвало да бъдат преместени. Като да вземем за пример Клинтън преди време.

В 68-ата среща участваха 115 участници от 20 страни и една интернационална организация. 53 са англосаксонци, от които 33 са от Съединени американски щати. 53 души са представители на 14 страни. И плюс още 9 души - холандци. Защо акцентирам холандците. Защото английските и холандските кралски домове – Уиндзорите и Оранжската династия – са тясно свързани от края на 17 век. И освен политически, само че и стопански.

Така наречената „ Славна гражданска война “ от 1688 година, която докара до холандския щатхолдер Уилям III на британския престол, беше единствено политическа формализация на сливането на две източноиндийски компании: британската и холандската.

Нека да забележим дневния ред за тази среща на Билдерберг. Например казусът с Китай. Анализ на опита в Шанхай „ Как сполучливо да организираме локдауни “. Адаптиране на популацията към обществения рейтинг и окото на по-големия брат. След това Индо-Тихия океан. Позиция по „ Русия “, равнища на влияние на глобите.

Много значим миг са връзките сред държавните управления на суверенните страни и световните корпорации. Тук със страдание беше маркирано, че процесът на усвояване от корпорации на страните беше занимателен. Допълнителна енергийна сигурност, здраве след пандемията. Официално е разгласен краят на пандемията.

Една от точките беше обезпечаването на непрекъснати доставки на газ за Европейски Съюз. Да се трансферират в Съединените щати всички зърна от миналогодишната първокласна годишна продукция пшеница, сякаш с цел да избегне глада по света. Осигуряване на отбрана на черноморските пристанища.

Второто събитие, което желая да загатна, е срещата на Тристранната комисия в Токио. Трябва да се каже, че Тристранната комисия - Съединени американски щати, Западна Европа и Япония - беше основана през 1973 година, с цел да консолидира напъните на груповия Запад за решаването на два казуса.

Първият е да се облекчи ситуацията на Съединени американски щати, които се оказаха в спешна обстановка при започване на 60-те и 70-те години на предишния век. Американските историци считат 70-те години за най-лошото десетилетие в американската история. Второто място е заето от 20-те години на XIX век, третото - от 70-те години на XIX век. И неслучайно точно в края на 60-те години Съединени американски щати потеглиха към понижаване на напрежението - по този начин нареченото " разведряване " - в връзките със Съветския съюз. Не от добър живот.

Нуждаеха се от отмора. И, за жалост, руската номенклатура си падна по това, те в действителност желаеха да влязат в западния свят.

И втората причина е подготовката за секване на историческата самодейност у Съюз на съветските социалистически републики и основаването на условия за фронтално нахлуване против страната ни. Показателно е, че съществена роля в основаването на Комисията изиграха Рокфелер и техният правилен прислужник Бжежински. Както и в основаването на " Римския клуб ".

Но в случай че „ Римският клуб “, това е 68-ма година, беше фокусиран върху тактическото взаимоотношение със Съветския съюз, в продължение на 15-20 години, то Тристранната комисия беше фокусирана върху нещо напълно друго. През тези 5 години безусловно настъпи смяна в настроенията на западния хайлайф и смяна в салдото на тези обществени сили, които бяха на върха на ръководещата капиталистическа класа.

Ако индустриалният капитал и държавно-монополният капитал на Запада бяха подготвени за тактически игри със Съветския съюз и руския хайлайф против финансистите и корпоратокрацията, тогава към средата на 70-те години ДМК (държавно-монополният капитал) и индустриалният капитал започнаха оттегляне под натиска на финансистите и корпоратокрацията. А финансистите и корпоративистите въобще не се нуждаеха от Съветския съюз. Те имаха световен план, в който нямаше място за Съюз на съветските социалистически републики.

Тристранната комисия и редица други структури, основани по това време, отразяват смяната в салдото на силите в ръководещата капиталистическа класа. На напред във времето започнаха да излизат финансисти и корпоратократи.

Между другото, това даже се отрази в промяната на управлението в фамилията на Рокфелер. Нелсън Рокфелер, който представляваше на първо място индустриалния капитал в фамилията, избледня на назад във времето и по-късно като цяло напусна политиката. И Дейвид Рокфелер излезе на напред във времето.

И по този начин, през 2022 година възродената Тристранна комисия се събра в Токио. Защо я реанимираха? Тъй като пикът на интензивността й беше през 70-80-те години. Честно казано, бях доста сюрпризиран, че ще разискват нещо. Защото и Римският клуб, и Тристранната комисия са трупове, които са не запомнили да бъдат погребат.

Между другото, WEF (СИФ), управителен от Шваб, се насочва към същото положение. Става и украсителен в сегашните условия. Както в " Книга за джунглата ", когато Маугли приказва за змията, че тя е надживяла отровата си - тук е съвсем същата обстановка.

Какво разискаха реанимираните тристранки в Токио. Те повдигнаха значимия въпрос за края на остарялата глобализация. Какво е " остарялата глобализация "? Старата глобализация е глобализация, която кара всички да се усещат добре. Но това е една пропагандна неистина, която въртят към този момент 30 години. Вече става напълно ясно, че някои печелят от глобализацията, до момента в който други губят.

Всъщност те споделиха, че новата глобализация ще бъде игра с нулева сума. Тоест, в случай че нещо се добави към някого, това значи, че нещо ще намалее за някого. И те споделиха, че " е неприятно, че Китай се трансформира в миропомазан от глобализацията ". Но това е разумно.

Факт е, че Китай изскочи при борбата сред Съветския съюз и Запада. Така постоянно се случва в историята. Така да вземем за пример Германия на Бисмарк изскочи при борбата сред Англия и Русия.

И защото Китай стана бенефициент и се трансформира в действие № 2 в икономическо отношение, належащо е тристранките да се обединят и да оказват помощ на англосферата, най-малко да не бъде победена, а най-вече да нанесе икономическо проваляне на Китай, което прочее е невероятно без политическо. И ще следим напъните, ориентирани в тази тенденция през идващите години.

Превод: СМ

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: 

и за канала ни в Телеграм: 

Влизайте непосредствено в сайта   . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР