На 19 юни започва младежкия обмен “Естеството на ученето. “Естеството

...
На 19 юни започва младежкия обмен “Естеството на ученето. “Естеството
Коментари Харесай

Младежки обмен Естеството на ученето

На 19 юни стартира младежкия продан “Естеството на ученето ”. “Естеството на ученето ” е план по основна активност К1, бранш Младеж,  стратегия “Еразъм + ”. Проектът събира в България 25 младежи и техните водачи на възраст сред 18 и 25 години от 5 страни – България, Румъния, Португалия, Италия и Латвия, които водени от нас – Естествоизпитатели, ще изследват естеството на ученето измежду природата и връзката ни с нея и по какъв начин можем да предаваме обръщение от нашето прекарване.
Проектът се организира от 19 до 28 юни на 3 места – град София, язовир Голям Беглик, Родопи и град Пловдив. Програмата включва престой в планината и в града. В планината, в  Горски център Чатъма  чрез разнородни действия навън като къмпингуване (спане на палатки), колоездене, корабоплаване с кану, въжена градина, преход ще преживеем и изследваме своята среща с природата. Ще търсим и откриваме дружно посланията си и артистичните средства за тяхното изложение. След това ще отидем в града.
Очаквайте ни в град Пловдив сред 25ти и 27ми юни. На 27ми юни в първата половина на деня, сред 9 и 13 часа, младежите ще осъществят 3 представяния. Чрез тези представяния младежите ще предадат на публиката тяхното прекарване с природата, ще изразят себе си и своите послания. Локациите на представянията са: Цар Симеоновата Градина, Парка на Джумаята и сцена “Ядрото ” в Капана. Вечерта на 27ми ще бъдем в Стария град. За повече конкретика следете фейсбук страницата ни  Естествоизпитатели / The Naturalexplorers .

Младежкият продан слага фокус върху потребността на младежите от връзка с природата. Той предлага опция те да открият собствен път към нея, да развият умения ползвайки я като среда и инструмент за учене, както и да показват прекарванията си. Целта на плана е да подтиква персоналното и професионално развиване на младежите, предоставяйки им пространство и прекарване измежду природата, да изследват процесите на учене в естествена среда, изложение, взаимоотношение и съгласуваност с природата, с другите и със себе си. Методът “Учене посредством прекарване ” е в основата на плана.
Опитът ни демонстрира, че децата и младежите имат потребност от време навън измежду природата в прекарване, рефлексия и учене, игри и взаимоотношение с другите.  Каузата  на сдружението ни е да възвръщаме и ускоряваме връзката на младежите с природата. Ние от “Естествоизпитатели ” считаме, че тази връзка е жизненоважна за израстването и реализирането на всеки младеж – осъзнаване на взаимосвързаността и взаимозависимостта, за насърчаване на убеденост и доверие в себе си, чувство за себестойност и вътрешен мир, умения за учене. Посредством връзката си с природата младежите схващат своето място като част от заобикалящия ги свят.
Сдружение „ Естествоизпитатели “, estestvoizpitateli.org
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР