На 19-ти май 2024 (неделя) ще се проведе едно от

...
На 19-ти май 2024 (неделя) ще се проведе едно от
Коментари Харесай

10-ти юбилеен Маратон на приятелството в Плевен ще се проведе на 19 май

На 19-ти май 2024 (неделя) ще се организира едно от най-атрактивните надпревари по тичане в страната – Маратон на другарството Плевен. Десетото, юбилейно издание на събитието предлага богат избор от дисциплини – тичане от 10 до 42,2 км, щафета, детско съревнование Fun Run Kids, 3 км безвъзмезден градски крос и игри навън Park+.

По традиция, десетият маратон в Плевен още веднъж има благотворителна идея. Тази година тя цели обезпечаване на стипендия за студент в Медицински университет, Плевен, част от акцията „ Готови за триумф “ на фондация BCause. Помощта е планувана за студент с отличен триумф, изгубил единия или двамата си родители или израснал в профилирана институция. „ Решихме с десетото юбилейно издание на Маратон на другарството Плевен още веднъж да подкрепим предстоящ доктор – младеж, избрал медицината за собствен път към триумфа и призванието да оказва помощ. “, споделя Станимира Георгиева от „ Айс-Оупън “, съорганизатор на събитието. Благотворителната идея може да бъде подкрепена от всеки искащ да направи подаяние посредством уеб страницата https://plevenmarathon.com/cause/.

Освен да оказва помощ за благородни дела, Маратонът на другарството в Плевен се чака за поредна година да насърчи и повече хора да се извърнат към дейния метод на живот. Събитието се организира във формат, който притегля както опитни маратонци, по този начин и начинаещи бегачи на възраст от 2 до 85 години. Участниците имат богат избор от шест съществени дисциплини – типичен маратон (42,2 км), полумаратон (21,1 км), щафета (2 х 10,5 км), известните 10 км, както и детско съревнование Fun Run Kids и 3-километровия всеобщ крос „ Аз мога “.

Маратонът на другарството е освен съревнование за одобрени спортисти, само че и събитие, което цели да предизвика всички в фамилията и общността да спортуват. Ето за какво по време на събитието посетителите могат да се включат в групови занимания по 10 известни и не толкоз познати спорта без ограничаване във възрастта и физическата подготовка в границите на самодейността Park+.

Регистрацията за присъединяване в събитието към този момент стартира на уеб страницата https://plevenmarathon.com/registration/ като до 8-ми март искащите могат да се записват на преференциална цена. За децата, които се включат във Fun Run Kids, за всички участници в 3-километровия всеобщ крос „ Аз мога “, за хората с увреждания, както и за ветераните на възраст над 60 години уредниците оферират гратис записване.

Десетият Маратон на другарството в Плевен се провежда от водещи фондации и обществени предприятия в България, чиято съществена задача е да поддържат хора в неравностойно състояние и с разнообразни качества: „ Айс-Оупън “, Семеен кодекс „ Да Бягаш “, фондация „ Светът на Мария ", Фондация „ Сошъл Фючър - Jamba ”, Национален алианс за обществена отговорност, в партньорство с Община Плевен, Семеен кодекс Elite Running от Румъния, Българска асоциация за лица с интелектуални усложнения, Фондация BCause, Аутизъм Днес, и с поддръжката на доста компании, за които корпоративната и обществена отговорност, приносът към построяването на обективна обществена среда и стабилно бъдеще са залегнали в основата на бизнеса им.

Повече информация за Маратон Плевен:

- уеб страница: https://plevenmarathon.com/
- Фейсбук: https://www.facebook.com/PlevenMarathon/

- LinkedIn: https://www.linkedin.com/company/pleven-friendship-marathon

- събитието във Фейсбук: https://bit.ly/plevenmarathon24
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР