На 19 септември в Гуанси бе закрита Срещата на върха

...
На 19 септември в Гуанси бе закрита Срещата на върха
Коментари Харесай

На изложението на АСЕАН бяха постигнати плодотворни резултати

На 19 септември в Гуанси бе закрита Срещата на върха за търговия и вложения сред Китай и АСЕАН. На четиридневното ревю взеха присъединяване присъствено 1653 компании от 40 страни и над 2000 компании онлайн. Участниците подписаха 267 плана за съдействие, общата сума за вложения доближи рекордните 413 милиарда юана. Всички тези данни са доказателство за плодотворните резултати на ревюто на АСЕАН.

В момента растежът на международната стопанска система е слаб, вероятността за бъдещо развиване не е оптимистична. Световната банка, Международният валутен фонд и други организации намалиха упованията си за световния стопански растеж през идващите две години. На фона на това, провеждането и резултатите на ревюто на АСЕАН са от извънредно значимо значение. Интелигентни оборудвания, „ зелени уреди “, артикули за осветителни технологии от Китай станаха известни измежду купувачите от АСЕАН, а китайските консуматори обърнаха най-голямо внимание на храните и напитките, тропическите плодове и домакинските артикули от страните от АСЕАН. Докато малцинство от основни международни стопански сили издигат бариери, ревюто на АСЕАН дава нови благоприятни условия за стимулиране на устойчивото възобновяване в следпандемичния интервал за създаване на открита районна стопанска система.

В съпоставяне с предходните изложби, на тазгодишното мероприятие за пръв път се сътвори експозиционна повърхност на АСЕАН и RCEP (Споразумението за районно всеобхватно икономическо партньорство), което демонстрира тематиката на ревюто „ Споделяне на нови благоприятни условия от RCEP, стимулиране на зоната за свободна търговия сред Китай и АЕСАН 3.0 “.

Тази година се отбелязва началото на всеобхватно стратегическо партньорство сред Китай и АСЕАН и е първата година за влизане в действие на RCЕP. Скоро ще започва построяването на зоната за свободна търговия сред Китай и АСЕАН 3.0. Всичко това демонстрира, че съдействието сред Китай и АСЕАН се издига на по-високо равнище. През първите осем месеца на тази година, общият търговски размер сред Китай и АСЕАН доближи 4,09 трилиона юана, което е нарастване с 14% по отношение на същия интервал на предходната година, и заема 15% от общата сума на външната търговия на Китай. Двупосочните вложения до края на юли тази година надминаха 340 милиарда $. Китай и АСЕАН станаха най-активните сътрудници за взаимно капиталово съдействие.
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР