На 19 октомври от 18:00 часа в пространството за съвременно

...
На 19 октомври от 18:00 часа в пространството за съвременно
Коментари Харесай

В света на един млад творец всеки житейски преход има своята принадлежност

На 19 октомври от 18:00 часа в пространството за модерно изкуство на УниКредит Булбанк - УниКредит Студио - младият създател Анна-Мария Русева ще показа своята първа независима галерия " Преходът ". Екипът на УниКредит Студио се спря на младия гений на Националната художествена академия, допрян от завладяващия роман в картни на художника за търсенето, очакванията, разочарованията и триумфите на един създател при започване на креативния му път.

Анна-Мария Русева е едвам на 25 години, само че познава добре житейския път на несъгласия, подозрения и очаквания, които могат да ни отклонят от пълностоен живот или в противен случай, да ни вдъхновят да бъдем все по-добри сами за себе си. Преходът е път на себепознание, в процеса на което, всяка изживяна истина има своята принадлежност и ни води към нашето бъдеще. Но преходът е самостоятелен път с самостоятелна цел и място, към което усещаме своята принадлежност.

 Снимка: УниКредит Булбанк

" Във всеки един миг от историята на цивилизациите ни, хората се занимават с въпроса за смисъла, същността и предназначението на живота си. В това свое търсене милиони хора се опират на вродено възприятието за принадлежност към един свят на нематериалност, към пространство оттатък себе си. Благодарение на неповторимата ни дарба да сглобяваме детайли от сегашното и предишното, от действителността и въображението си, ние строим светове, домове, скривалища и светилища на разсъдъка си. Много и разнообразни са формите на преместването в този различен свят. За някои той е наличен посредством молитва, сънища, медитация, съзерцаване или различен способ за отделяне от действителността. Други човеци остават неспособни да го изживеят и минават виталния си път напълно в границите на разумното, прецизното, потребното и нужното. Има и хора, които пък съзнателно или не, унищожават всяка граница сред рационалното и фантазията и заживяват напълно в личната си глава. Проектът " Преходът " е точно олицетворение на човешкото търсенето, на нашите очакванията и разочарования ", споделя Анна-Мария Русева.

 Снимка: УниКредит Булбанк

В ранните си години Анна-Мария Русева демонстрира интерес към филантропични науки и проучване на езици и се приготвя за удобен и спретнат живот. Съдбата обаче има различен проект и я води към непредвидимия път на изкуството. На 20-годишна възраст Анна-Мария стартира да се занимава с живопис. Възпитаник е на Национална художествена академия, като през студентските си години взе участие в практики, обмени и пленери, които ѝ разрешават да пътува и да се изявява както в България, по този начин и в Италия, Испания и Франция. Междувременно развива интерес и към цифровите изкуства, които се трансформират в нейна специалност. През 2022 година създателят на " Прехода " приключва Бакалавърска степен, компетентност " Живопис ", което я оставя с повече въпроси, в сравнение с отговори, само че с повече обич и отдаденост към изкуството от всеки път.

С поддръжката на УниКредит Булбанк и Националната художествена академия, Анна-Мария Русева провежда първата си независима галерия " Преходът ", която е израз на всички несъгласия, подозрения и очаквания, през които минава художничката до този миг.

Материалът е възложен от УниКредит Булбанк
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР