На 19 май в София беше учредена политическа партия ВОЛТ.

...
На 19 май в София беше учредена политическа партия ВОЛТ.
Коментари Харесай

Учредиха нова политическа партия - ВОЛТ

На 19 май в София беше учредена политическа партия ВОЛТ. Учредителното заседание единомислещо избра за собствен ръководител Настимир Ананиев. Той беше ръководител на комисията по превоз в 43-то Народно Събрание. В своята тирада Ананиев съобщи, че “Младите хора също да вземат участие в правенето на политики и в ръководството на страната и ВОЛТ - България е отоворена към всички, млади по дух и по възраст български граждани”.
ВОЛТ - България е втората учредена партия след ВОЛТ - Германия от паневропейската политическа платформа ВОЛТ - Европа. През месеците май, юни и юли е планувано учредяването на ВОЛТ - Белгия, ВОЛТ - Холандия и ВОЛТ - Италия. ВОЛТ - Европа потегля като инциатива преди година, когато Англия задейстава процедурата за овакантяване на Европейския съюз. В момента 25 екипа създават в обособените страни организационата мрежа на ВОЛТ - Европа, която ще стане и първата паневропейска партия на остарелия континент. Средната възраст в мрежата на ВОЛТ - Европа е 30 години.
Като посетители на учредителното заседание участваха, президентът и вицепрезидентът на ВОЛТ - Европа Андреа Вензон и Деймиан Боселагер.
Учредителното заседание гласоподава следната политическа декларация:
ПОЛИТИЧЕСКА ДЕКЛАРАЦИЯ НА УЧРЕДИТЕЛНОТО СЪБРАНИЕ НА Политическа партия „ ВОЛТ “
Ние, делегатите на Учредителното заседание на политическа партия „ ВОЛТ “, заявяваме, че сътворяваме нова политическа партия, тъй като сме уверени в нуждата България да резервира своята евроатлантическа посока и да доразвие европейския модел на държавност, който е поръчител за разцвет, институционален и правов ред.
Ние ще работим за мощна България в Европа и за мощна Европа на интернационалната сцена, следвайки правилата – равни благоприятни условия за жителите и за бизнеса, дейно правораздаване, гражданска независимост, персонално достолепие, устойчива среда и задачите – цифрова страна, икономическо възобновление, обществена правдивост, световно равновесие, цивилен права, европейски промени, включени в учредителната декларация на инициативния комитет за основаване политическа партия „ ВОЛТ “.
Подкрепяме и ще работим за Федерална Европа като обща цел на фамилията на ВОЛТ Европа. Следвайки тази цел, краткосрочните стъпки за България са влизане в Еврозоната и Шенгенското пространство, равнопоставено присъединяване в построяването на Европейски енергиен съюз и основаване на единни Европейски структури в областта на сигурността и защитата.
България има потребност от конкурентоспособен микро и фамилен бизнес, който е гръбнакът на всяка постоянна стопанска система. Силната стопанска система, дефинира положителния метод на живот, а положителният метод на живот е обвързван директно с приходите на всеки български жител. ВОЛТ България ще работи за европейски приходи.
Високата гражданска интензивност, която е основен детайл на всяко европейско общество, се базира на хора, чието достойнстово се почита и поддържа от страната. Зачитането на персоналното достолепие във всички аспекти на човешкия живот е заложено във нашите политики и е главен наш ангажимент.
Наш фокус ще бъдат младежите – младите по възраст и младите по дух. Тяхното присъединяване в правенето на политика и във вземането на решения е основно и ние ще го отстояваме с всички сили.
Завяваме подготвеност да се противопоставим на надигащата се популистка вълна в цяла Европа, да променим метода на правене на политика и да предлагаме работещи решенияза управлянието на страната и Европа.
Даваме мандат на определения Политически съвет на политическа партия „ ВОЛТ “ да работи в посока на присъединение към фамилията на първата паневропейска партия ВОЛТ Европа, която следва да се учреди.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР