На 19 май след продължително влошаване на хронични заболявания си

...
На 19 май след продължително влошаване на хронични заболявания си
Коментари Харесай

Отиде си фотожурналистът Димитър Викторов, заснел прочут кадър на Тодор Живков

На 19 май след дълготрайно утежняване на хронични болести си отиде известният фотожурналист, постоянно усмихнатият и обичан от всички сътрудници Димитър Викторов. Това оповестиха от Съюза на българските публицисти (СБЖ).

Димитър Викторов е роден на 6 март 1942 година в София. В продължение на 17 години работи като фоторепортер в Българска телеграфна агенция, а по-късно още 17 години отново като фоторепортер първо във в. „ Работническо дело”, след това и във в. „ Дума”.

Почина проф. Константин Жалов

Негови фотоси са оповестени в към 30-40 вестници и списания, означават от Съюз на българските журналисти.

Оттам напомнят за едно забавно събитие, на което Викторов е съумял да снима - миг, в който Тодор Живков при негово посещаване във Враца през 1980 година пада на земята. Това се възприема като "опит за атентат ", само че в действителност се оказва, че първият човек в страната е просто бутнат от юноша, който желае да беседва с него.

Всичко е снимано от единствения фотограф, отразявал събитието - Димитър Викторов, работил тогава в Българска телеграфна агенция. Снимките му са конфискувани и засекретени. Излизат още веднъж на бял свят едвам след измененията през 1989 година

Редакцията на Novini.bg изрича съболезнования на околните на Димитър Викторов.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР