На 19 март Владимир Путин за първи път лично посети

...
На 19 март Владимир Путин за първи път лично посети
Коментари Харесай

Визитата на Путин в Мариупол: Времето дойде

На 19 март Владимир Путин за първи път персонално посети Донбас. Пристигането му в Мариупол беше планувано сред две точки от програмата: пътешестване до Крим по случай годишнината от обединяването и посещаване на командния пункт на специфичната военна интервенция в Ростов на Дон. Според политически анализатори едно пътешестване с кола през възобновения Мариупол е сигнал както на Запада, по този начин и на Изтока.

В самия завършек на предходната година публицисти попитаха Путин по кое време ще посети нови райони на Русия и получиха отговор: „ Когато му пристигна времето “. И на 19 март това време пристигна.

Президентът отлетя за Мариупол с хеликоптер. След това той седна зад кормилото на кола, като пасажер компаньон му беше вицепремиерът Марат Хуснулин.

Путин обиколи градските региони и Хуснулин рапортува за напредъка на строителните работи в града и покрайнините му, осведоми за проектите за реорганизация на летище Мариупол, ремонт на развалените къщи и отоплителните уреди, построяването на лечебни заведения, учебни заведения и детските градини.

В микрорайон Невски Владимир Путин беседва с поданици на Мариупол. Някои се оплакаха от закъснение на заплатите и регистрацията на съветски паспорти. По покана на едно от фамилиите президентът отиде в дома им.

Оценявайки смисъла на пътуването на Путин до Мариупол, политологът и боен анализатор Игор Коротченко сподели на " Експерт ", че то има няколко смисли.

„ След като посети новите райони, които станаха част от Русия преди срещата със Си Дзинпин (която ще се състои на 20 март), президентът получи задоволително мощен мотив, с цел да съобщи своята позиция. Той персонално видя, че градът се възвръща сполучливо, че жителите му са удовлетворени от нормализирането на градската стопанска система, което стартира след присъединението към Русия ".

„ Второто обръщение е ориентирано към враждебните на Русия страни “, означи политологът.

- " Въпреки натиска върху страната ни, обществото ни е консолидирано, не се опасяваме от външни провокации, ще пазиме ползите си ", изясни специалистът.

" Путин, като политически и боен водач на страната, управлява всички най-важни процеси в страната, в това число възобновяване на градовете, освободени от нацистите, и схваща мярката на своята историческа отговорност ", добави той.

Директорът на Института за проучване на актуалната политика, претендентът на политическите науки Антон Орлов в диалог с " Експерт " разяснява, че визитата на Путин не е отговор на решението на Хага, признато на 17 март (както побързаха някои западни медии да го коментират).

За пътуването на Путин в Крим се знаеше авансово. Този интернационален престъпен престиж реши да се приспособява към графика на Путин, а не противоположното. Въпреки че идването в Мариупол след Крим в действителност беше изненада за мнозина, означи политологът.

„ В същото време, несъмнено, Кремъл отвърна на Хага оживената реакция на жителите на Мариупол и тяхната признателност за свършената работа в града, за „ райския остров “, който получиха с помощта на ефикасната работа на федералните и локалните управляващи “, споделя Антон Орлов.

„ Путин също по този начин недвусмислено показва на публиката, че управлява обстановката в новите територии “, продължава Орлов.

- " И това е сигнал освен към елементарните руснаци, само че и към чиновниците на всички равнища, виновни за възобновяване на нови територии. Внезапността на визитата има за цел да поддържа в добра форма отговорниците за възобновяване на района и обществената отбрана на жителите ", изясни той.

" Друго значимо обръщение е да се показва близостта на висшата власт до народа. Неслучайно по време на визитата си в Мариупол Путин влиза в жилища, в действителност прави оглед на новопостроени здания, кара самичък кола, като по този метод се пробва да покаже на руснаците, че е елементарен човек ", споделя Орлов.

Както означи в диалог с " Експерт " Игор Коротченко, визитата в Мариупол не би трябвало да се преглежда настрана от пътуването до Крим преди него и от последвалото посещаване на командния пункт на СВО в Ростов на Дон.

„ Мисля, че тези пътувания са свързани в една историческа щафета: територията, която към този момент е възобновена - територията, която се възвръща в този момент - и посланието, че ще възстановим и идващите освободени територии. Ще ги освободим, без да отхвърляме възможни мирни начинания, които могат да бъдат препоръчани от Китай “, сподели анализаторът.

В навечерието на пътуването си до Мариупол, в Деня на обединяването на Крим и Севастопол с Русия, Владимир Путин посети историко-археологическия парк Херсонес Таврически.

Придружаван от губернатора на Севастопол Михаил Развозжаев и митрополит Псковски и Порховски Тихон (Шевкунов), президентът посети открития в историко-археологическия парк филиал „ Артек “ и детски художествено-естетически център. А след Мариупол президентът организира среща в Ростов на Дон, по време на която изслуша началника на Генералния щаб, първия заместник-министър на защитата Валерий Герасимов и редица други военни ръководители.

Превод: СМ

Гласувайте с бюлетина № 14 за ЛЕВИЦАТА и съответно за 11 МИР Ловеч с лидер на листата Румен Вълов Петков - лекар по философия, основен редактор на `Поглед.Инфо` и в 25 МИР-София с преференциален №105. Подскажете на вашите другари в Ловеч и София кого да поддържат!?



Абонирайте се за нашия Ютуб канал: 

и за канала ни в Телеграм: 

Влизайте непосредствено в сайта   . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР