На 19.10.2022г. се проведе поредната среща в рамките на образователната

...
На 19.10.2022г. се проведе поредната среща в рамките на образователната
Коментари Харесай

Главният прокурор Иван Гешев пред млади математици: За да има силна държава, тя трябва да налага правила и те да се спазват

На 19.10.2022г. се организира следващата среща в границите на просветителната самодейност " Правосъдие в бъдещето – прокурори и възпитаници приказват за право ", проведена от Асоциацията на прокурорите в България (АПБ) и Камарата на следователите в България (КСБ).
 
Участие взеха възпитаници от Природо-математическа гимназия " Васил Друмев ", град Велико Търново, които се срещнаха с Главният прокурор на Република България Иван Гешев, Мирослав Овчаров - член на УС на АПБ и прокурор в Окръжна прокуратура – В. Търново, и Людмил Маноилов - завеждащ Окръжен следствен отдел в Окръжна прокуратура – Велико Търново.
 
Главният прокурор изнесе лекция за върховенството на закона, Конституцията и правилото на разделяне на управляващите. Разясни каква е ролята на следствието, прокуратурата и съда като елементи от правосъдната система и какви са публичните упования от прокурорската институцията.
 
" За да има мощна страна, тя би трябвало да постанова правила и те да се съблюдават, а младежите би трябвало да познават законите, правата и отговорностите си, с цел да се осъществят и да съумеят ". Така Главният прокурор на Република България Иван Гешев се обърна към учениците от Природо-математическа гимназия " Васил Друмев " град Велико Търново по време на срещата им.
 
Прокурор Мирослав Овчаров направи малко ревю по отношение на структурата и функционалностите на Прокуратура на Република България, мястото й в правосъдната система на Република България и цялостното значение на правораздаването за публичното развиване. В презентацията бяха посочени както случаите, в които жителите могат да се обръщат към прокуратурата, по този начин и тези, които съставляват заплаха за подрастващите лица.
 
Учениците интензивно участваха в полемиката, като задаваха въпроси на основния прокурор - за ролята на основен прокурор при взаимоотношението сред управляващите, за следствията от закриването на Специализирания съд и прокуратура, по отношение на правосъдните промени, хакерските офанзиви и други настоящи проблеми в обществото. Ангел Гушев, шеф на ПМГ " Васил Друмев " сърдечно благодари за самодейността и сервира на Главния прокурор Гешев плакет " 50 години ПМГ ".
 
На собствен ред, от името на АПБ прокурор Мирослав Овчаров връчи на шефа на гимназията формален плакет на Асоциацията на прокурорите в България в символ на признателност за съдействието при реализацията на срещата-разговор. Кампанията на АПБ ще продължи със срещи с възпитаници в разнообразни градове в цялата страна.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР