На 18 юни под мотото Горди да бъдем ще се

...
На 18 юни под мотото Горди да бъдем ще се
Коментари Харесай

София Прайд ще се проведе под мотото Горди да бъдем

На 18 юни под мотото " Горди да бъдем " ще се организира тази година най-голямото събитие в поддръжка на човешките права в България " София Прайд ". За 15-а година събитието ще се означи с музикален концерт и шествие в поддръжка на ЛГБТИ общността, а част от приходите ще бъдат дарени за Киев Прайд. И тази година изданието ще бъде подкрепено от известни персони и реализатори, а специфична изненада е украинският реализатор Константин, който ще дойде с балета си. Началният час на " София Прайд " 2022 е 14 часа, а шествието ще потегли след 19 часа.

За първи път в София отваря и Прайд инфо център, като всеки ще може да получи информация за идното шествие, да прегледа галерия на Прайд придвижването на Балканите или да закупи разнообразни продукти.

" София Прайд " тази година отбелязва 15 години от първото си осъществяване през 2008 година, когато имаше по-малко от 100 индивида. Миналата година имахме 100 пъти повече хора, близо 10 000, а тази година, на изданието на 18 юни, чакаме 15 000 души, тъй че това е един извънредно щастлив за нас резултат от Прайд ", съобщи Симеон Василев от организационния комитет на " София Прайд ".

" За страдание последните няколко години експанзията, както беше почнала да спада, по този начин стартира още веднъж да се усилва, защото крайнодесни организации и партии всяка година се възползват от нашето събитие, с цел да печелят повече симпатизанти. Тази година към този момент започнаха провокациите и в платформата за записване на доброволци в " София Прайд " имаше хора, които бяха оставили много нападателни послания, пожелаващи гибел за ЛГБТИ хората. Както всяка година сме готови за провокации и за експанзия, само че работим доста добре със Столична община и с дирекция " Сигурност ", Столична дирекция на вътрешните работи - имаме дългогодишна колаборация с тях, с частна охранителна компания, тъй че ще създадем всичко допустимо " Прайд " да премине спокойно, както всяка година ", добави Глория Филипова от организационния комитет на " София Прайд ".
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР