На 18 юли 1936 г. с Указ № 310, цар

...
На 18 юли 1936 г. с Указ № 310, цар
Коментари Харесай

18 юли – Ден на Гражданска защита

На 18 юли 1936 година с Указ № 310, цар Борис ІІІ утвърждава Наредба-закон за противовъздушната защита и химическата отбрана на Царство България.

С Решение № 95 на Министерския съвет от 22 март 1993 година, денят на одобряването е разгласен за професионален празник на чиновниците от тогавашната „ Гражданска отбрана ”. По този метод се отдава полагащото се значение на приемствеността и приноса в развиването на отбраната на популацията при разнообразни типове естествени и софтуерни рискове, минала през разнообразни стадии, посредством профилирани структури с друга зависимост и наименования.

На 1 януари 2011-та година се основава Главна дирекция " Пожарна сигурност и отбрана на популацията " към Министерство на вътрешните работи, която сплотява Главна дирекция " Гражданска отбрана " и Главна дирекция " Пожарна сигурност и избавяне ".

Наред с Професионалния празник 14 септември (датата, на която през 1905 година е учредено първото професионално обединяване на пожарникарите в България), чиновниците от ГДПБЗН, както и ветераните от „ Гражданска защита ” и „ Гражданска отбрана ” почитат 18 юли - Ден на „ Гражданска отбрана ”.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР