На 18 и 19 юни, събота и неделя, в Градския

...
На 18 и 19 юни, събота и неделя, в Градския
Коментари Харесай

Ролерфест отново събра десетки състезатели в Ямбол

На 18 и 19 юни, събота и неделя, в Градския парк на Ямбол се организира четвъртото издание на Национален ролерфест – 2022.

Негови уредници са Община Ямбол, Младежки дом „ Георги Братанов “ – Ямбол, групата „ Да караме дружно ролери “ – Ямбол и Спортен клуб „ Екстрем скейт “.

За втора поредна година дъждът отсрочи началото на конкуренцията в събота и надпреварата стартира по-късно. Състезателното трасе беше изметено и подсушено от уредниците. „ Отдавна щяха да са вдигнали шатрите, в случай че бяхме в различен град. Това ви го споделям сигурно “, призна Калин Стайков от София, който участваше и като играч, и като основен арбитър. Той добави, че Градският парк в Ямбол предлага отлични условия за практикуването на обичания му спорт.

Състезанието за фенове на ролерите в България събра десетки участници от София, Пловдив, Варна, Велико Търново, Ямбол и други градове. Един играч се беше върнал от Мадрид, Испания, с цел да взе участие в конкуренциите.

Участниците бяха разграничени в четири възрастови групи: първа – деца от 6 до 8 години; втора – от 9 до 11 години; трета /юноши/ – от 12 до 14 години; четвърта – всички състезатели на повече от 15 години. Оценяването беше настрана за девойки и момчета, дами и мъже.

Категориите, в който се състезаваха феновете на ролерите, бяха: Speed Slalom /бърз слалом/ – превъзмогване на ред от 20 конуса на един крайник за най-кратко време; Cross Country /„ крос-кънтри “/ – прекосяване по авансово заложен атрактивен маршрут със завои за най-кратко време.

На първо място при момчетата от 6 до 8 години в категория Cross Country се класира Теодор Калинов от София.

При девойките в същата категория първо място завоюва Катерина Янкова от София, на втора позиция се подреди Полина Динева от Ямбол. Третото място остана за Велина Кирилова от Ямбол.

Във възрастова група от 9 до 11 години преди всичко при девойките се класира Адриана Петрова от София, втората позиция остана за Теодора Иванова от Ямбол.

При момчетата на същата възраст победител беше Шаби Желев от Пловдив, на втора позиция се класира Момчил Стефанов от София, третото място зае Стоян Донев от Ямбол.

Никол Павлова от София завоюва първото място при девойките от 12 до 14 години. На втора позиция остана Мадлен Младенова от Ямбол, а на трета – нейната съгражданка Валентина Костадинова.

Победител при момчетата в същата възрастова група стана Виктор Влаев от Ямбол.

На финала при дамите в категория Cross Country първото място зае Кристина Янкова от София, на второ остана Росица Стайкова, която също е от столицата.

При мъжете в същата категория призовата тройка изглеждаше по следния метод: първи – Владимир Влаев от Ямбол; втори – Пенко Иванов от София; трети – Калоян Стайков, също от столицата.

На финала в Speed Slalom победител стана Владимир Влаев, на второ място остана неговият наследник – Виктор Влаев, трета позиция зае Пенко Иванов.

Владимир и Виктор Влаеви демонстрираха, че Ямбол и отсега нататък ще господства при мъжете на националните ролерфестове.

На 19 юни, неделя, участниците образоваха ямболските деца да карат ролери, да минават през конусите и да извършват разнообразни фигури.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР