На 18 и 19 май в Си‘ан, провинция Шаанси, успешно

...
На 18 и 19 май в Си‘ан, провинция Шаанси, успешно
Коментари Харесай

Цин Ган: Срещата на върха Китай-Централна Азия постигна ползотворни резултати

На 18 и 19 май в Си‘ан, провинция Шаанси, сполучливо се организира срещата на върха Китай-Централна Азия. Цин Ган, член на Държавния съвет и министър на външните работи, осведоми медиите за резултатите от срещата.

В речта си на срещата китайският ръководител Си Дзинпин показа китайски оферти за бъдещото създаване на общественост на споделена орис Китай-Централна Азия и за развиване на съдействието сред Китай и петте страни в бъдеще. За първи път в новата епоха китайският водач обясни външната си политика по отношение на района.

По време на срещата на върха Китай и петте централноазиатски страни подписаха седем двустранни или многостранни политически документа и също още близо 100 съглашения за съдействие в разнообразни области. „ Резултатите за извънредно ползотворни “, сподели Цин Ган.

Срещата даде нов подтик на задълбочаването на връзките сред Китай и Централна Азия, построи нова платформа за продан и партньорство сред страните, откри нови вероятности за задълбочаване на взаимноизгодното съдействие, способства за опазването на интернационалната правдивост и даде нов образец за взаимност и самоусъвършенстване на разрастващите се страни.

Изграждането на по-близка общественост на споделена орис Китай-Централна Азия е най-важният политически резултат от срещата, който алармира на света за твърдата решителност на Китай и централноазиатските страни да продължат хилядолетното другарство и да се стремят към по-добро бъдеще, акцентира още първият посланик на Китай.
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР