На 18 февруари 2023 година България ще отбележи 150 години

...
На 18 февруари 2023 година България ще отбележи 150 години
Коментари Харесай

Община Трявна с инициатива за детско творчество на тема Левски в Трявна

На 18 февруари 2023 година България ще означи 150 години от трагичната крах на Апостола на свободата Васил Левски. По традиция Трявна също ще се поклони пред паметта, безстрашието и героизма на славния българин, чиято орис е обвързвана и с възрожденския ни град.

През последните години неизменима част от честванията в Трявна е и провеждането на самодейност за детско творчество по случай отбелязването на годишнината от гибелта на Левски, проведена от локалната власт и Местната комисия за битка с противообществените прояви на малолетни и малолетни към Община Трявна.

„ И тази година, желаеме да предизвикваме творчеството и въображението на нашите деца, които посредством бои, моливи, пастели и прочие да нарисуват върху бял лист хартия своята визия за Левски по време на идванията му в Трявна! “сподели кметът на Община Трявна госпожа Силвия Кръстева.

В инициативата„ Левски в Трявна “могат да вземат участие всички деца и младежи на възраст сред 6 и 18 години, които са ученици на детски градини, съществени и междинни учебни заведения на територията на Община Трявна. Няма условия за избора на изобразителна техника от страна на участниците, нито за разположението на рисунката – тя може да бъде, както портретно насочена, по този начин и пейзажно. Размерът на листа би трябвало да бъде във формат А4.

Задължително на гърба на творбите би трябвало да бъдат изписани името и семейството на автора; наименованието на детското или образователно заведение, което представляват; подготвителната група или класа и телефон за връзка.

Крайният период за приемане на рисунките на тематика „ Левски в Трявна “ е до 17:00 ч. на 17 февруари 2023 год. в постройката на Община Трявна, ул. „ Ангел Кънчев “ №21.

Всички участници ще бъдат отличени с предметни награди в региона на изобразителното изкуство, които ще бъдат връчени от кмета на Община Трявна – госпожа Силвия Кръстева.

Събраните произведения ще бъдат подредени в галерия, отдадена на Трети март – Националния празник на България в музей „ Старото школо “ в Трявна.

За спомагателна информация по отношение на провеждането на самодейността може да се обръщате към господин Кольо Дабков – остарели специалист „ Култура, спорт, обучение и опазване на здравето “ към Община Трявна на тел.:0899943157или на e-mail:[email protected].
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР