Ученици от ОУ Проф. Марин Дринов“ вземаха решения за бъдещето

...
Ученици от ОУ Проф. Марин Дринов“ вземаха решения за бъдещето
Коментари Харесай

Ученици от ОУ „Проф. Марин Дринов“ вземаха решения за бъдещето на Кюстендил рамо до рамо с кмета инж. Огнян Атанасов

Ученици от ОУ „ Проф. Марин Дринов “ вземаха решения за бъдещето на Кюстендил един до друг с кмета инж. Огнян Атанасов

Изпълнен с детски фантазии и усмивки – подобен бе кабинетът на кмета инж. Огнян Атанасов в днешния ден, тъй като негови посетители бяха учениците от ОУ „ Проф. Марин Дринов “.

В Деня на Европа и Деня на ученическото самоуправление те посетиха Община Кюстендил, срещнаха се с работата на администрацията, имаха опция да „ стъпят в обувките “ на локалната власт и да бъдат част от вземането на значимите решения за града ни.

Учениците бяха посрещнати от кмета на Община Кюстендил инж. Огнян Атанасов, който ги срещна с работата, правата и отговорностите на кмета, както и с активността на общинската администрация и значимата роля на локалната власт. Те бяха приветствани и от ръководителя на Общински съвет – Димитър Велинов, зам.-кметът “Образование, опазване на здравето, жилищна политика и превоз ”- Бойко Клечков и шефът на Дирекция „ Здравеопазване, обучение, жилищна политика и превоз “ – Нели Петкова.



На мястото на инж. Атанасов имаше опцията да застане 11-годишната Моника Илиева. Моника влезе в ролята на „ кмет за един “ ден – като показа, че фантазията ѝ е един ден да бъде доктор. Инж. Атанасов пожела триумф на младото момиче – и когато приключи образованието си да се завърне в Кюстендил, с цел да практикува специалността си. Кметът напомни, че от т.г. общината ще предизвиква това, като дава стипендии за бъдещи лекари и медицински експерти, които се завръщат да работят в Кюстендил.



По време на срещата си с учениците от ОУ „ Проф. Марин Дринов “ инж. Атанасов срещна учениците с визията си за преобразяване на Екопарк " Езерата " в атрактивна зона за отдих, разходки и спорт и остави в ръцете на децата да вземат значимото решение какви да бъдат водните колела, предопределени за там. Децата направиха своя избор, а Община Кюстендил ще се съобрази с тяхното предпочитание при бъдещо закупуване на атракционите.



Кметът показа на учениците и плановете за обновяването и реконструкцията на Зоопарка в лесопарк „ Хисарлъка “, както и плана за Приключенския парк.

Учениците имаха опцията да се срещнат и с работата на Общински съвет, а ръководителят на Общински съвет – Кюстендил – Димитър Велинов открехна врата на децата към мястото, където се вземат значимите решения за Кюстендил – залата, в която заседава локалния парламент. Велинов срещна учениците с работата на общинските съветници, методът, по който протичат съвещанията и процеса на взимане на #решения в Общински съвет.

Децата от ОУ „ Проф. Марин Дринов “ се срещнаха още с работата на основния проектант на Община Кюстендил, на правния отдел, на счетоводството, както и на специалистите в областта на туризма, спорта и младежките действия.

Учениците от ОУ „ Проф. Марин Дринов “ бяха съпроводени от шефа на учебното заведение – госпожа Румяна Здравкова и зам.-директорът господин Ивайло Кирилов. Те предадоха на кмета отчет с Предложения на учениците на учебното заведение за поддържане, развиване и благоустройство на градската среда в Община Кюстендил, направен след извършено допитване до учениците.

Инж. Атанасов уточни, че с екипа му ще проучват деликатно предложенията на учениците и осъществят положителните хрумвания. Той прикани децата, навършили 14 години, да се включат в Младежкия съвещателен съвет към Община Кюстендил: „ Това е директният път младите да бъдат част от значимите решения за града, да вземат участие ефективно в събитията и развиването на града “, изясни инж. Атанасов.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР