На 18 април (понеделник) се състоя официалната премиера на научнопопулярния

...
На 18 април (понеделник) се състоя официалната премиера на научнопопулярния
Коментари Харесай

БНТ представи филма ,,Царят и Слънцето. Пътешествие в историята на Древен Египет“ на официална премиера

На 18 април (понеделник) се състоя формалната премиера на научнопопулярния филм ,,Царят и Слънцето. Пътешествие в историята на Древен Египет‘‘ . Проектът е финансиран от Българската национална телевизия, която стои и зад реализацията му взаимно с Българското египтологическо общество в България. Телевизионната премиера на кино лентата ще бъде на 20 април (сряда) от 21:00 ч. по Българска национална телевизия 1.

„ Благодаря на генералния шеф на Българската национална телевизия господин Кошлуков за опцията да създадем взаимно този хубав план, да се срещна с тези прелестни хора – учени египтолози, с цел да пропътуваме едно далечно разстояние от бъдещето към древността. “, сподели режисьорът на кино лентата Станислав Терзиев-Стенли.

„ Преди всичко, желая да благодаря персонално на господин Кошлуков, без който всичко това нямаше да се случи. Благодаря също на Негово Превъзходителство посланика на Арабска република Египет господин Халид Емара. “, сподели доцент доктор Теодор Леков от Българския институт по египтология към Нов български университет, началник на българската археологическа задача в Луксор, Египет и сценарист на кино лентата.

Българска национална телевизия благодари особено за включването и присъединяване в плана на проф. д.и.н. Сергей Игнатов, шеф на Българския институт по египтология към Нов български университет и доцент доктор Емил Бузов. Както и на операторите Кристиан Спасов и Владислав Петров и на режисьора по монтажа Ара Хугасян.

За плана е оказано подпомагане от Посолство на Република България в Кайро, Египет, Негово Превъзходителство дипломат господин Деян Катрачев и Посолство на Арабска република Египет в София, България Негово Превъзходителство дипломат господин Халид Емара.

Българска национална телевизия е най-големият продуцент на телевизионно кино в България, а филмът ,,Царят и Слънцето. Пътешествие в историята на Древен Египет‘‘ е част от филмопроизводството на публичната телевизия.

Гледайте премиерата на кино лентата,,Царят и Слънцето. Пътешествие в историята на Древен Египет “ на 20 април (сряда) от 21:00 ч. по Българска национална телевизия 1
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР