На 17 юли 2023 г. парламентарната група на Продължаваме Промяната

...
На 17 юли 2023 г. парламентарната група на Продължаваме Промяната
Коментари Харесай

ПП-ДБ внесоха в парламента кандидатурата на Станимир Михайлов за управител на НЗОК

На 17 юли 2023 година парламентарната група на " Продължаваме Промяната – Демократична България ", внесе в деловодството на Народното събрание кандидатурата на Станимир Боянов Михайлов за шеф на Националната здравноосигурителна каса. Това оповестяват на интернет страницата си от обединението.

Както по-рано " Фокус " писа, Михайлов е неоспорим любимец за поста шеф на НЗОК.

Михайлов е определен след вътрешно оценяване на 7 претендента при 10 ясни критерия.

В претекстовете се акцентира, че Михайлов има нужните качества да бъде сполучлив шеф на НЗОК, както и да работи в полза на здравноосигурените жители на Република България, и да способства за публичното доверие към здравната каса.

Сред един от главните критерии, за издигането на кандидатурата му е дългогодишният му опит във финансово икономическата сфера и професионален опит в региона на ръководството на опазването на здравето.

Станимир Боянов Михайлов е приключил висше обучение с просветителна степен " Магистър " и с приета подготовка " Икономист ".

Има над 15 години стаж в банковата система.

От 2002 до 2005 година е началник на Службата по търговско-икономически въпроси към посолството на България в Лисабон, Португалия.

Михайлов има опит и в областта на здравното обезпечаване.

Съучредител и член на Българо-Португалската комерсиална Камара.

От февруари 2022 е ръководител на СД на МБАЛ Лозенец ЕАД, като самостоятелен член и до сегашния миг. Работи интензивно за развиване на активността на болничното заведение, възстановяване на финансовото й положение и привличането на висши медицински фрагменти.

Станимир Михайлов се употребява с поддръжка в средите на здравното съсловие.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР