На 17-я ден под домашен арест бившият шеф на разузнаването

...
На 17-я ден под домашен арест бившият шеф на разузнаването
Коментари Харесай

Кирчо Киров: Разузнаването може да проучва инвеститори в стратегически обекти

На 17-я ден под домакински арест някогашният началник на разузнаването ген. Кирчо Киров разгласи, че ще откри метод да потвърди невинността си. Мярката за неотклонение му беше наложена малко откакто военният съд го осъди на 15 години затвор за заграбване на 5,1 млн. лева от бюджета на разузнаването. Присъдата не е влезнала в действие.

Според военачалник Киров, делата против него са политически, заяви БТВ.

„ Конкретните реализатори са известни, преди всичко това е моят правоприемник Драгомир Димитров, погледнете неговите политически ментори и ще разберете кои са политическите поръчители”, споделя Киров.

Ген. Киров изясни, че един шпионин в никакъв случай не се пенсионира. Макар и под домакински арест, той следи новините и съгласно него казусът с ЧЕЗ е проблем на националната ни сигурност.

Аз помня, ние сме го правили, до момента в който аз ръководех Националната разследваща работа, изследване на евентуални вложители, изследване на евентуални купувачи на стратегически за България обекти. Сериозна практическа помощ, която разузнаването оказа на страната беше при приватизирането на Банка ДСК, когато ние получихме стратегически значима информация за позициите на обособените съперници и въз основата на нашата информация беше определен купувачът на Банка ДСК, изясни Киров.

Той добави, че няма спомен да са проучвали ЧЕЗ.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР