На 17 май тази година, от 09:00 часа, на стадион

...
На 17 май тази година, от 09:00 часа, на стадион
Коментари Харесай

Предстоящи състезания на младежките противопожарни отряди Млад огнеборец

На 17 май тази година, от 09:00 часа, на стадион „ Локомотив ” в гр Варна ще се организира Областното съревнование на младежките противопожарни отряди „ Млад огнеборец ”. Надпревара ще има в следните дисциплини: „ Бойно разрастване на спортна пътека ” и „ 400 m щафетно тичане с трудности ”.

Състезанията на младежките противопожарни отряди се организират годишно. Целта е повишение физическата правоспособност на младежите от 12 до 16 години и насърчаване на на практика умения и подготвеност за верни дейности при пожари, стихийни бедствия и повреди. В надпреварата ще вземат участие тимовете спечелили Районните надпреварите, провели се измежду образователните заведения в област Варна.

На идващия ден 18 май от 10:00 часа, в гр. Варна, ж.к. „ Аспарухово ", м-ст „ Малка Чайка ", ще се организира Областен стадий от ученическото съревнование " Защита при бедствия, пожари и изключителни обстановки – 2018 ".

В надпреварата ще вземат присъединяване спечелилите от Общинските стадии от надпреварата – община Девня, община Аксаково и общ. Провадия. Отборите ще мерят сили в два стадия - научен и на практика. Целта е да се покажат добитите умения и познания за отбрана при бедствия, посредством спортни игри. Победителят от надпреварата ще се яви на Националното ученическо съревнование.

В годината в която се навършват 140 години от основаването на Варненската пожарна работа РДПБЗН - Варна получи доста добра оценка за организацията по подготовката и провеждането на провелото се Зонално съревнование по ППС. Комплексни спечелили за трета зона е тимът на РДПБЗН – Русе, а за четвърта зона купата бе извоювана от РДПБЗН – Варна.

Тази година за първи път в Зонални надпревари взеха присъединяване юноши от Варна и Разград на възраст от 13 до 18 години. Комплексен победител в тази конкуренция стана тимът на Разград.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР