На 16 юни 2019 година се навършиха 20 години от

...
На 16 юни 2019 година се навършиха 20 години от
Коментари Харесай

Открива се изложбата Звуците на живота

На 16 юни 2019 година се навършиха 20 години от първата кохлеарна имплантация в България.

Тя дава на хората със слухови увреждания неповторимия късмет да се потопят в благосъстоянието от звуци в света, в който живеем, да чуят и да кажат „ обичам те “, да реализират фантазиите си, да се осъществят професионално, да изявят най-хубавото от себе си.

Кампанията за отбелязване на юбилея закупи необятна известност и бе подкрепена от доста покровители – клиниките, в които се организират кохлеарните имплантации, „ Българската Коледа “, Столична община, Национален замък на културата, публични организации, образователни заведения, медии и частни компании.

Националният конкурс за художествена рисунка „ Звуците на живота “ за деца с кохлеарна имплантация е едно от най-интересните и най-ангажиращите събития.

Най-малките и към този момент порасналите деца с кохлеарни имплантати са едни от нас, те мечтаят, творят, знаят и могат. Те са тук и имат какво да кажат на света.

Рисуването е средство, с което могат да изразят толкоз доста страсти, могат да ни накарат да забележим света през техните очи, мисли, наслади и болки.

Своята психика и чувства те pазкриват със забележителна сензитивност и дълбочина. Конкурсът се организира през м. май, 2019 година, а резултатите бяха оповестени на 01.06 – на празника, отдаден на Деня на детето.

Участниците се състезаваха в две възрастови категории – до 12 години и над 12 години. Най-добрите произведения бяха наградени.

Всички картини от състезанието ще бъдат показани в „ Изложба навън “ до 02.10.2019 година в градинката пред Кристал.
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР