На 16 февруари членът на Политбюро на ЦК на ККП

...
На 16 февруари членът на Политбюро на ЦК на ККП
Коментари Харесай

Уан И: САЩ трябва да се отнасят разумно към китайското развитие

На 16 февруари членът на Политбюро на Централен комитет на ККП и външен министър Уан И се срещна в Мюнхен с американския държавен секретар Антъни Блинкън. Двамата са там за присъединяване в Мюнхенска конференция по сигурността.

По време на диалога им Уан И съобщи, че сега най-важната задача е да се осъществят договореностите от срещата сред Джо Байдън и Си Дзинпин през ноември 2023 година в Сан Франциско и да се насърчи постоянното развиване на връзките сред Китай и Съединени американски щати. Двете страни би трябвало да се придържат към правилата за взаимно почитание, спокойно взаимно битие, съдействие и осъществяване на взаимна полза. Съединени американски щати би трябвало да се отнасят рационално към китайското развиване и да осъществят поетите от президента Байдън задължения с съответни дейности, уточни външният министър.

Уан И акцентира също, че в света има единствено един Китай и Тайван е част от неговата територия. Съединени американски щати би трябвало да съблюдават правилото за „ един Китай “ и трите взаимни официални съобщения, определящи правилата на китайско-американските връзки, както и да следват уговорката си за неподкрепа на самостоятелност на острова в случай че фактически се стремят към опазване на стабилността в региона на Тайванския пролив.

Източник: Bulgarian.cri.cn

Поглед Видео:ПоследниНай-гледаниАлтернативен Поглед21249Българска делегация е в Москва на интернационална конференция " За независимост на нациите! " Алтернативен Поглед72349Доц. Григор Сарийски: Българите не желаят влизането в еврозонатаАлтернативен Поглед79049Проф. Людмил Георгиев: Европейски Съюз няма късмет исторически да оцелее в каквато и да е конфигурацияАлтернативен Поглед42253Проф. Людмил Георгиев: Декларацията за принуда против проф. Дарина Григорова се оказа, че даже не е гласувана от Апелативен съд на СУАлтернативен Поглед22328Д-р Мими Виткова: Свалят до 28 кожи от гърба на онкоболните в България с цените за лекарстваАлтернативен Поглед373198Явор Дачков за тайните театрални сюжети на Пеевски и Сглобката против РадевАлтернативен Поглед251439Доц. Григор Сарийски: Сценарият за Европа е криза! България е с най-дълбок срив в индустриалното производствоАлтернативен Поглед228303Доц. Мангъров, Р.Петков: Пандемията " Х " е едно чучело, което се размахва от Световния стопански форумАлтернативен Поглед111342Явор Дачков: Интервюто на Тъкър Карлсон с Путин няма по какъв начин да не е контрактувано сред Русия и Съединени американски щати за разпределяне на напрежениетоКоментарен Поглед94556Д-р Румен Петков: Истината е шокираща! Съединени американски щати се опасяват от Тагарев, ето за какво....Авторски:ПоследниНай-четениХристо Георгиев29152Причините за конфликта сред Съединени американски щати и Русия съгласно Оливър СтоунЖоржета Пехливанова19612Тъкър Карлсън – Владимир Путин Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР