На 16 декември се очаква да стартира новата въздушна линия

...
На 16 декември се очаква да стартира новата въздушна линия
Коментари Харесай

Проучват и очакват нови дестинации от летище Пловдив догодина

На 16 декември се чака да започва новата въздушна линия от летище Пловдив до Манчестър. При налична и в този момент до Лондон, договаря се за още една дестинация до Англия, заяви ръководителят на съвета на шефовете на летище Пловдив Дойчин Ангелов. Той обаче не посочи коя ще новата възможна линия  заради дискретността на преговорния развой.  
Прочетете още
Стремежът е да се възвърне и линията до Милано, работи се по благоприятни условия за Испания, също и до няколко немски дестинации. Полети до летище „ Шарлероа “ в Брюксел също е в областта на стремежите на пловдивското летище, добави Дойчин Ангелов.

Миналата седмица делегация на пловдивското летище, водена от него, посети турския град Анталия. Целта е била да се продължи досегашното съдействие с турски самолетни компании за дефиниране на нови дестинации, сподели той.

Обсъдено е било връщането на линията Пловдив  - Истанбул, която беше спряна, да стане в обозримо бъдеще.  Най-кратък вероятен период за това е в порядъка от 6 месеца, като е допустимо то да се случи през лятото на идната 2024 година, допусна шефът на пловдивския аеропорт. Иначе в този момент през лятото и зимата има чартърни полети до Анталия, работи се това да станат постоянни линии.

По време на визитата в Анталия са извършени проучвателни срещи с узбекистанската самолетна компания, на които са изтъкнати преимуществата на Пловдив като атрактивна туристическа дестинация. Затова, не е изключено като резултат от диалозите,  да летим и до Ташкент, сподели шефът на летището. 

Потвърдено е съдействието с самолетната компания Сън експрес, която и тази година ще реализира чартърни полети до летище Пловдив от Анталия и Измир. Те ще стартират на 29 декември. В Измир има огромна колония български изселници с двойно поданство, сподели още Дойчин Ангелов.  

В Сън експрес с равни дялове акционери са немската Луфтханза и Търкиш еърлайнс. Затова са обсъждани опциите за откриване на полети до Мюнхен и Дюселдорф.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР