На 16 август официални съобщения разкриха, че през последните няколко

...
На 16 август официални съобщения разкриха, че през последните няколко
Коментари Харесай

Ето колко криптовалути са конфискували ФБР през последните месеци

На 16 август публични известия разкриха, че през последните няколко месеца Федералното бюро за следствие (ФБР) е поело контрола върху редица криптовалути от портфейли.

Важно е да се означи, че в показания отчет се разкрива и изземването на три съществени криптовалути: Етериум , Биткойн и Tether .

В допълнение към тези съответни данни, подаденият сигнал документира присвояването на разнообразни предмети, в това число оръжия, маратонки и облекло.

В Източния окръг на Вирджиния управляващите са направили конфискация на 428.5 ETH от четири портфейла на обща стойност близо $800,000 през интервала на осъществяване. Едно от тези изземвания възлиза на $463,811.

Въз основа на настоящите пазарни курсове кумулативните 428.5 ETH понастоящем биха били оценени на почти $782,000.

Според документа от 16 август цената на конфискувания Биткойн е над пет пъти по-ниска от общата сума на конфискувания Етериум.

През 2023 година ФБР записва  конфискуването на почти 5.12 BTC токена, насъбрани посредством разнообразни инстанции, което води до обща оценка от почти $136,893.01. Към сегашния миг тази сума е на приблизителна стойност от $149,221.

Докладът също по този начин разкрива, че сред март и май са били изтеглени Tether токени на стойност $310,277.

Тези конфискации на активи са вследствие на разнообразни нарушавания на федералните разпореждания:

“. ”

През настоящата 2023 година ФБР също извърши няколко дейности по правоприлагане, свързани със бранша на криптовалутите.

На 7 юли BeInCrypto заяви, че жилището на Джеси Пауъл, основател на крипто борсата Kraken, е било претърсено от ФБР. Съобщава се, че организацията е разследвала изказвания за хакерство и киберпреследване, свързани с група за изкуство с нестопанска цел.

Само два месеца преди този момент ФБР си сътрудничи с Националната полиция на Украйна, с цел да затвори девет крипто тържища, обвинени в улеснение на прането на пари.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР