На 16, 17 и 18-ти септември парк Врана“ се превръща

...
На 16, 17 и 18-ти септември парк Врана“ се превръща
Коментари Харесай

Sofia Lights ♥ Сюрреалистична прегръдка между светлина, музика, природа и технологии в парк „Врана“

На 16, 17 и 18-ти септември парк „ Врана “ се трансформира в изумителна сцена на огромна светлинна арт апаратура, сътворена от създателя на Urban Creatures – Ясен ГЕШЕВ

(© Urban Creatures)

(© Urban Creatures)

(© Urban Creatures)

Sofia Lights ♥ Магичен контрапункт на времето, в което живеем

За 11-то издание на плана за градско изкуство Urban Creatures, който е част от Календара на културните събития на Столична община, ще бъде основана огромна светлинна апаратура, която слива в едно светлина, музика, природа и технология. 

Sofia Lights не е DJ празненство, не е светлинно шоу и не е празник, то е нещо друго. То е особено място, в което човек има опция да се избави от напрежението, шума и суетата на града. Място, в което да потъне в личните си мисли, обхванат от сюрреалистична действителност в обкръжението на най-близки хора. Това е място, в което всеки може да си разреши да забави мислите, пулса и живота си. Sofia Lights e магичен контрапункт на времето, в което живеем.

В рамките на 3 вечери, от 20:30 до 24:00 на повърхност от 100 000 кв. м. жителите и гостите на столицата ще могат да се потопят в действителност като никоя друга. Sofia Lights е замислено като едно от дребното събития в София, което да бъде прелестно, занимателно и налично по едно и също време и за родители, и за деца. Всеки клиент може да пристигна когато и да е сред 8.30 и 12 вечерта без да „ изпусне “ каквото и да било, тъй като събитието няма сюжет, роман или каквато и да е времева линия, изискваща от него да бърза.

За 10 години Urban Creatures извървя дълъг път, претворявайки сивата градска действителност в чиста лирика на уличното изкуство - от коритото на Перловска река в Подуяне до внушителните фрески в сърцето на София, с които WebStage ви е срещал. За новаторския си план основателят Ясен Гешев споделя:

„ Urban Creatures не стопира да се развива и да търси нови способи за изложение и другарство с хората. А в днешния ден, можем сигурно да кажем, че хората в огромния град се умориха. Умориха се от виртуалния свят и цифровите връзки, от неналичието на непосредствен контакт с близки и другари, от отрицателните страсти и от неналичието на досег с природата. Затова през 2021 сътворяваме Sofia Lights като сливаме изкуство, технологии и природа в едно неповторимо прекарване навън. Преживяване, което не е правено в никакъв случай до в този момент и ще продължи единствено 3 вечери. Целта ни е в последните дни на лятото да дадем опция на жителите и гостите на София да преживеят нещо зареждащо и релаксиращо, тъкмо преди да стартира образователната година и да започва още веднъж лудото всекидневие, което толкоз добре познаваме ”.

За да бъде преживяването прелестно за всички, уредниците на събитието молят своята аудитория да има поради следното:

• Парк „ Врана “ е творба на пейзажното парково изкуство, чиято история продължава към този момент повече от 120 години. Уважавайте парка и растителните типове в него – не късайте, не чупете, не се катерете и не замърсявайте. Спазвайте разпоредбите на парка!

• Родителите носят цялостна отговорност за децата си и би трябвало да наблюдават от самото начало къде се движат те. 

• В парка има езеро. Движете се с нараснало внимание към него.

• Забранява се прекосяването оттатък загражденията и сигналните ленти на цялата територия на парка. 

• Ако желаете, може да си носите фенерче, което да ползвате единствено при потребност.

• Пазете детайлите от светлинната апаратура. Всеки, който опита да повреди или вземе някой от детайлите, ще носи отговорност за дейностите си. 

• Моля, спазвайте настоящите ограничения за физическа отдалеченост и в случай че има скупчване на хора отвън вашето директно обграждане, предлагаме да носите маска. 

• Посещението на парка с домакински любим е неразрешено.

...

* Продажба единствено онлайн - ЛИНК ЗА БИЛЕТИ: epaygo.bg

Във връзка с новите противоепидемични ограничения, по време на събитието ще бъде въведено еднопосочно придвижване по алеите в парка. Влизането ще става единствено с маска на входа.

Вход: За деца до 3 години – безплатно; Деца от 3 до 18 – 5 лева.; Възрастни – 10 лева. 

Локация: Парк „ Врана “, бул. „ Цариградско шосе “ 381, Източен вход, от към стопанство Врана (НЕ този на бул. „ Цариградско шосе “). До парк „ Врана “ можете да стигнете с кола или с рейс номер 505, който потегля от Орлов мост.

Гугъл Maps: google.com/maps/d/u/0/edit?mid=1cLk_wF30kFHmK16apSMK51Dv4Qr0DsMn&usp=sharing

За повече информация: www.urbancreatures.bg/sofialights 

Източник: webstage.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР