На 15 май сутринта председателят на БСП Корнелия Нинова виждаше

...
На 15 май сутринта председателят на БСП Корнелия Нинова виждаше
Коментари Харесай

Гешев накара с 800 000 лева БСП да се обърне срещу ГЕРБ! Разследване държи Нинова по бели гащи

На 15 май сутринта ръководителят на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова виждаше шансове за сформиране на държавно управление и с втория, и с третия мандат, само че разгласи, че счита за най-съществен първия – този на ГЕРБ, написа Брейкинг.
Т ова беше погледът на Нинова незабавно откакто Българска социалистическа партия взе участие за повторно в диалози с ГЕРБ за общо държавно управление и даде кардинална поддръжка за съставяне на кабинет от специалисти. Само няколко часа по-късно и откакто основният прокурор Иван Гешев театрално скъса оставката си, погледът на Нинова за значимостта на първия мандат тотално се разфокусира.
И тя разгласи, че приключва договарянията с ГЕРБ и няма да прави допитване измежду членовете на Българска социалистическа партия дали да поддържат кабинет на Мария Габриел. Кой и за какво дръпна шалтера на Корнелия Нинова, с цел да промени вижданията си за първия мандат?
На 1 септември 2022 година Министерството на стопанската система заяви, че служебният министър на стопанската система Никола Стоянов е разпоредил всички документи, свързани с паричните преводи на държавния оръжеен търговец „ Кинтекс “ към офшорни зони, да бъдат неотложно изпратени на прокуратурата. Тези преводи са направени, когато отпред на „ Кинтекс “ към момента са хората, назначени по времето, когато Министерството на стопанската система, принципал на дъжавното сдружение, е ръководено от вицепремиера и министър на стопанската система в кабинета „ Петков “ Корнелия Нинова.
Още на 11 август 2022 година ДАНС влезе в държавната оръжейна компания, като на идващ стадий бе доказано, че за един ден са били платени към 800 000 лева към компания в Дубай.
 Това се случи в същия ден, в който някогашният шеф на „ Кинтекс “ Александър Михайлов – уволнен от Корнелия Нинова, заяви за скица за източване на сдружението посредством погашение на комисиони към частни компании, които, сякаш, са съдействали на компанията за печелене на търгове. Така дни преди идването на служебното държавно управление на офшорка в Дубай са изплатени 800 000 лева
  “По указания на компанията от офшорната зона, „ Кинтекс “ е превеждал огромни суми към български компании и юридически лица на Балканите, за които към този миг не е ясно какво отношение имат към активността на оръжейния търговец ”, твърди още икономическото министерство, ръководено към този момент от Никола Стоянов.
 На 5 септември 2022 година в собствен пост във фейсбук персонално министърът Стоянов пита дали в министерството не била авансово готова скица за източване на държавните сдружения, които са под неговата „ шапка “.
На същия 5 септември икономическото ведомство публично оповестява, че ревизира шефа на министерския кабинет на Нинова Калоян Методиев за контракти за адвокатски услуги за над 400 000 лева, подписани с държавни компании в системата на министерството на стопанската система с една избрана юридическа адвокатска фирма. По-голяма част от договорите са подписани в интервала юни – август, на правилото на директното договаряне, а при доста от тях са заложени съществени клаузи за неустойки при предварително преустановяване.
  “Налице е сигнал, че един от съдружниците в тази адвокатска адвокатска фирма е в директна роднинска връзка с началника на кабинета на Корнелия Нинова. Допълнително са налице изказвания, че същата адвокатска адвокатска фирма съставлява предходния министър на стопанската система и промишлеността в персоналните ѝ правосъдни разногласия “, твърди още министерството на Никола Стоянов. И заключава: “Начинът на деяние на предприятията, които едновременно „ откриват “ тази адвокатска фирма и стартират да подписват сходни контракти, при които задачата наподобява е била да се платят допустимо най-вече пари за най-кратко време, постанова да се продължи инспекцията и от други профилирани органи. ”
 След сезирането на „ другите профилирани органи “ данните за тези схеми за източване на държавните компании в системата на икономическото министерство като че ли потъват в „ черна кутия “.
 Защо става това разкри през вчерашния ден зам.-главният прокурор и началник на Националната следствена работа Борислав Сарафов. “Главният прокурор Иван Гешев персонално е разпореждал на свои близки обвинители по какъв начин да водят и вземат решение знакови следствия, тъй че те да стоят “на трупчета ” дълго време и посредством тях да бъдат изнудвани политически фигури “, разгласи Сарафов и добави: “Не може делата да се държат латентни, с цел да се изнудват политиците като за задачата се разпореждат на съученици на основния прокурор, както той сподели персонално. Аз съм надълбоко уверен, че проблеми като този би трябвало да се вземат решение оптимално бързо, а не да се държат години на трупчета – или да бъдат повдигани обвинявания и да се внесе делото в съда, или да бъде прекъснато. ”
Само няколко часа, откакто основният прокурор Гешев разгласи война на водача на ГЕРБ Бойко Борисов и упрекна в изменничество възможния им сътрудник в бъдещо ръководство – Движение за права и свободи, Корнелия Нинова под паника разгласи, че приключва договарянията с тях за експертно държавно управление. И разяснява, че поръчката на Мария Габриел бъдещият министър на правораздаването да изиска оставката на Иван Гешев не била в реда на нещата.
 „ Целият сюжет Мария Габриел да желае оставка, прокурори, които са го защитавали доскоро незабавно да внасят искане за тази оставка, всичко това оставя привкус на нещо отвън реда, разпоредбите и законността в България “, сподели Нинова. Изобщо изказването на Мария Габриел било „ политическа интервенция в самостоятелната правосъдна система “. А въпросът за зависимостите на политиците от „ самостоятелната правосъдна система “ остана да виси със страшна мощ. Особено във връзка с неочакваната смяна във вижданията на Корнелия Нинова за първия мандат…
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР