На 15 май говорителят на китайското Външно министерство Уан Уънбин

...
На 15 май говорителят на китайското Външно министерство Уан Уънбин
Коментари Харесай

МВнР: Китай оценява усилията на Унгария за постигане на мир в Европа

На 15 май представителят на китайското Външно министерство Уан Уънбин съобщи, че Китай прави оценка напъните на Унгария за реализиране на мир в Европа и е подготвен да работи с интернационалната общественост, в това число с Унгария, с цел да продължи да играе градивна роля в политическото споразумяване на рецесията в Украйна.

Уан Уънбин също по този начин съобщи, че унгарският министър на външните работи Петер Сиярто е на посещаване в Китай от 15 до 16 май и ще взе участие в третото ревю на Китай и страните от Централна и Източна Европа, което ще се организира в град Нинбо, провинция Джъдзян. Той също по този начин ще обмени отзиви за двустранните връзки, съдействието сред Китай и страните от Централна и Източна Европа, както и връзките сред Китай и Европа.

„ Унгария е значим сътрудник на Китай в Европа, а китайско-унгарските връзки поддържат високо равнище на развиване през последните години. Вярвам, че визитата на външния министър Сиярто в Китай ще насърчи в допълнение китайско-унгарското другарство и съдействие и ще бъдат реализирани повече резултати “, добави Уан Уънбин
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР