На 15 февруари ще стане ясно дали Европейската комисия ще

...
На 15 февруари ще стане ясно дали Европейската комисия ще
Коментари Харесай

Брюксел казва на 15 февруари дали ще увеличи срока за плана за възстановяване

На 15 февруари ще стане ясно дали Европейската комисия ще удължи периода за оценка на проекта за възобновяване и развиване на България. Това стана ясно в понеделник от изявление на представителя

на Европейска комисия Веерле Нойц. Ако има ново удължение, то най-вероятно ще е в границите на един месец.

Говорителят напомни, че срокът към този момент е удължаван два пъти и последното удължение е до 15 февруари.

В петък стана ясно, че България е изпратила на Европейската комисия следващите корекции по Плана за възобновяване и резистентност.

Премиерът Кирил Петков изясни, че са били ревизирани секторни политики в енергетиката, с цел да се избегне увеличението на зависимостта на страната от съветски газ.

" Знаете, в спора, който нараства сред НАТО и Русия, имаме значителен риск от евентуални наказания и евентуална неустановеност в подаването на газ. Едновременно с това в проекта, който ние заварихме, имаше парогазова централа, която да вземем за пример дава зависимостта да се усили още повече от тези доставки и българската самостоятелност в енергийно отношение беше понижена. Ние като едно ново държавно управление не можем да приемем този вид взаимозависимост и трябваше да преработим част от проекта, тъй че да можем да имаме по-независима енергетика, по-зелена енергетика и всичко това успяхме да го създадем за доста пай интервал ", тогава.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР