На 15 февруари от 19.30 ч. в Първо студио на

...
На 15 февруари от 19.30 ч. в Първо студио на
Коментари Харесай

БНР ще бъде домакин за трети път на Биг бенд джаз академия

На 15 февруари от 19.30 ч. в Първо студио на БНР  ще се организира концерт на “Биг бенд джаз академия ” взаимно с катедра “Поп и джаз изкуство ” на Националната музикална академия с диригент Михаил Йосифов . Това е трето следващо издание на “Биг бенд джаз академия ”, изясни Мая Райкова продуцент в Музикалната къща на БНР.

Академията стартира преди две години, когато част от бенда е бил на турне в Германия, а Райкова и Антони Дончев са мислели какво забавно нещо да създадат. Тогава тя предлага да поканят млади музиканти, които към момента са възпитаници или студенти и да създадат концерт с част от бенда.

Второто издание се е провело с целия Биг бенд, само че са били поканени единствено няколко солисти - Лъчезар Кацарски - младо, само че надарено момче от Благоевград, което е към момента възпитаник, който по думите на Райкова е прекрласен реализатор - пее и свири на китара. Той е доста атрактивен, макар че е незрящ. Във втората джаз академия са взели участие също и Евден Димитров, Виктор Бенев, Тошко Бакърджиев и Михаил Дончев.  

Това е мястото, където се събират надарени и младежи, споделя Райкова. Тя дефинира Михаил Йосифов като доста атрактивен във всевъзможни функции, в които съм го виждала - даже като артист, тромпетист и водач на бенд групи е доста забавен. Хубаво е, че хора като него възпитават младите, образоват ги и ги тласкат към атрактивното в музиката.

Михаил Йосифов се занимава с Биг бенда на Националната музикална академия от 2015 година Два пъти седмично го водим този Бенд, споделя той.

С вярно разпредели не на времето и другите планове, с които се занимава се развиват бурно. Заедно с актрисата и певица Милица Гладнишка на 8 март ще извършват кино музика. Отделно от това всеки вторник в един столичен клуб прави “Среща на младите в джаза ” с клубната аудитория. С Ангел Заберски има различен план, в който ще свири през април в НДК.

Чуйте цeлия диалог в звуковия файл .
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР