На 15.11.2023 г. в група Палавници, ДГ Слънце“, град Левски

...
На 15.11.2023 г. в група Палавници, ДГ Слънце“, град Левски
Коментари Харесай

Магазин „БИЛКОВ РАЙ“ в ДГ „Слънце“ - град Левски

На 15.11.2023 година в група " Палавници ", ДГ „ Слънце “, град Левски отвори порти магазин " Билков парадайс ". По мотив Световната седмица на предприемачество на Джуниър Ачийвмънт България и по отношение на работата по план „ Заедно за по-добро бъдеще “ по стратегия Еразъм+, децата създадоха билкова сол, билково олио и арома торбички.



Целта на откритата процедура беше у децата да се образуват бизнес умения и предприемачески качества с екологична устременост. Задачите, които извършиха по време на активността бяха: използване на процедура на характерни умения за специалности в областта на хранителната индустрия, козметиката и екологията посредством ролева игра; рационализиране на взаимоотношения и взаимоотношения с връстници и възрастни; намиране на ново приложение на естествени материали и разработване на биопродукти от тях, посредством сортиране и потребление на разнообразни заготовки и рециклирани материали. Спазването на етикетни правила на държание, другарство и възпитаване в позитивно прочувствено отношение към многообразието от естествени материали беше от първостепенна значимост в активността.



Произведените артикули децата продадоха на специфични посетители от Община Левски, Народно читалище " Георги Парцалев - 1901 ", ДГ " Локомотив ", ОУ " Максим Горки ", СУ " Крум Попов ", ДГ „ Слънце “. Със извоюваните пари децата обявиха желанието си да купят дърво за двора на детската градина и да провеждат дружно с учители и родители поход до Крушунските водопади напролет. Екипът на група „ Палавници “ госпожа Габриела Костова и госпожа Катя Ганчева благодари на менторите Мария Цанкова, Илияна Танчева, Силвия Станислав, Милена Кадирова и на бизнес-консултанта госпожа Вероника Славова – еколог в община Левски за оказаното подпомагане и високата оценка.



Който желае ще може да си закупи от билковите артикули на Коледен базар пред Община Левски на 16.12.2023г. от 10.30 до 13.30ч. Заповядайте!

ДГ „ Слънце “,Левски
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР