На 14 ноември българските граждани в чужбина могат да упражнят

...
На 14 ноември българските граждани в чужбина могат да упражнят
Коментари Харесай

Българите в 68 държави ще гласуват за парламент и президент


На 14 ноември българските жители в чужбина могат да упражнят правото си на глас. Избори ще има в 751 секции в 68 страни, съобщи БГНЕС.

Първи ще отворят секциите в Нова Зеландия. Вотът зад граница ще завърши в 6:00 часа българско време в понеделник, 15 ноември 2021 година, когато затворят секциите в американските щати Калифорния, Аризона и Невада.

В събота посолството ни в Австралия бе известено, че поради усложнената противоепидемична конюнктура, в новозеландския град Окланд, където има най-вече инфектирани, локалните управляващи са отдръпнали единодушието за провеждането на изборите за президент, вицепрезидент и Народно заседание на 14 ноември.

На машина ще се гласоподава в 21 страни. Най-много машини са изпратени в Турция – в 46 секции ще има 96 машини; във Англия – в 46 секции - 92 машини, в Германия – в 42 секции ще има 84 машини.

Сънародниците ни в Русия ще могат да гласоподават в 4 изборни секции – две в Москва, една в Санкт Петербург и една в Екатеринбург.

За първи път в този момент се открива секция в Бахрейн. Българските жители ще могат да гласоподават и на два острова във Англия – Ман и Джърси.

Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР