На 14 май изтича срокът за кандидатстване за наградите за

...
На 14 май изтича срокът за кандидатстване за наградите за
Коментари Харесай

Докога може да се кандидатства за награди за биологично производство на ЕС?

На 14 май изтича срокът за кандидатстване за премиите за биологично произвеждане, които са част от Плана за деяние на Европейския съюз за развиването на биологичното произвеждане, оповестиха от Министерството на земеделието. Те се провеждат взаимно от Европейската комисия, Европейския стопански и обществен комитет, Европейския комитет на районите, COPA-COGECA и IFOAM Organics Europe. Наградите имат за цел да отдадат самопризнание на високите достижения по цялата верига за основаване на стойност в биологичното произвеждане, като отличат най-хубавите и най-иновативните участници в биологичното произвеждане на Европейски Съюз.

Биологичното земеделие не е само актуален метод на произвеждане, а индустриален способ основан на минимално влияние или даже прилагащо практики щадящи околната среда , разяснява заместник-министърът на земеделието Георги Събев във връзка състезанието за биологично произвеждане.

„ Макар да са нужни старания за постигане на средноевропейски стойности на биологично сертифицирани площи, желаеме да даден видимост на био производството и у нас и окуражаваме няколко хилядите производители, само че също по този начин и търговци и преработватели да вземат участие в тази конкуренция “ , сподели още той. По думите му, има качествени български био артикули , част от тях се осъществят сполучливо и в чужбина.

„ С присъединяване си в този конкурс и българските био производители могат да оказват помощ за това страната ни да е още по-видима на био картата на Европа “, добави Георги Събев.

В състезанието ще бъдат връчени 8 награди в 7 категории . Подробна информация за кандидатстването, както и практическото управление за премиите на Европейски Съюз за биологично произвеждане за 2023 година, може да намерите

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР