На 13 септември, дни преди началото на новата учебна година,

...
На 13 септември, дни преди началото на новата учебна година,
Коментари Харесай

Посолството на Израел зарадва младежи в неравностойно положение за новата учебна година |

На 13 септември, дни преди началото на новата образователна година, Посолството на Израел в София подари средства на Фондация „ Светлина за живот “, която подкрепя хора с тежки физически увреждания и техните фамилии.

Благотворителната самодейност се осъществя посредством събитие, особено квалифицирано за децата на родители в неравностойно състояние, които овреме са поели съществени отговорности, непознати за множеството им връстници – да се грижат за болните си близки и за ежедневните потребности на фамилията.

Веред Елрон, културно аташе на дипломатическата задача, връчи дарението на Мария Терзиева, шеф на Фондация „ Светлина за живот “ и означи, че благотворителността е една от най-важните дела на Посолството на Израел в София, посредством която дългогодишното другарство сред израелския и българския народ намира своето действително изражение.

Събитието под надпис „ Пазаруваме дружно “ даде опция на 25 младежи да си изберат облекла, обувки и такъми, които ще са им потребни за учебни и извънкласни действия, както и за упражняване на обичаните им спортни интензивности. В извършването на покупки като едно занимателно и потребно занятие се включиха представители на Посолството на Израел в София, както и доброволци от фондация „ Светлина за живот “.

Средствата, дарени на фондация „ Светлина за живот “ за самодейността „ Пазаруваме дружно “, са предоставени от израелски и български компании – Панхим ООД, SBTech глобъл лимитед, Fuse Media BG, Kontrax, Cama Mia, Minene, Beauty Show, Zielinski & Rozen, Ishy Bakery, Националния транспортьор EL Al, Nu Boyana Film Studios, Sano-Bruno’s Enterprises Ltd., Делта Текстил България ЕООД, Vittorio Positano Business Center, Организация Приятели на Израел в България - Негев, Casyopea.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР