На 13 октомври, базов миночистач Шквал“ с бордови номер 62,

...
На 13 октомври, базов миночистач Шквал“ с бордови номер 62,
Коментари Харесай

Базов миночистач Шквал се завърна от задгранично плаване

 На 13 октомври, базов миночистач " Шквал “ с бордови номер 62, от състава на Флотилия бойни и спомагателни кораби, се завърна от следващото си присъединяване в състава на Втората непрекъсната противоминна група на НАТО (SNMCMG2). Корабът застана в Пункт за базиране Бургас след близо 20 дни на море и 2100 проплавани благи в акваторията на Черно море.

За времето от 23 септември до 13 октомври корабът беше част от противоминната група, дружно с кораби от Военноморски сили на Румъния, Турция, Италия и Испания. По време на плаването корабът взе участие в отработването на цялостния набор от дейности по воденето на  минна война в съдружен формат. Екипажът на кораба имаше опцията да отработи противоминна интервенция с контактен трал в териториалните води на Република Грузия, както и разнообразни сериали взаимно с корабите от групата.  Беше извършено и обучение от вида PASSEX с TCG Yildaram (F-243) от състава на Военноморски сили на Република Турция.

Командирът на SNMCMG2, капитан I сан Хавиер Нунез де Апарисио от Военноморски сили на Испания изрече персоналната си признателност на командира на кораба капитан ІІІ сан Христо Генчев за чудесно изпълнените от екипажа на базов миночистач " Шквал “  задания по време на присъединяване му в групата.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР